Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba o sofinanciranju energetske sanacije enote Angelce Ocepek Vrtca Jesenice

Župan Blaž Račič je 8. maja podpisal s strani Ministrstva za infrastrukturo prejeto pogodbo o sofinanciranju energetske prenove Vrtca Jesenice – enote Angelce Ocepek. Investicija, ki se bo začela prihodnje leto in katere ocenjena vrednost znaša približno 1.140.000 €, bo s strani EU iz Kohezijskega sklada sofinancirana v višini dobrih 350.000 €.

Vrtec Angelce Ocepek je ena izmed šestih enot Vrtca Jesenice, katerega ustanovitelj je Občina Jesenice. Objekt, ki se nahaja v neposredni bližini OŠ Toneta Čufarja Jesenice na Cesti Cirila Tavčarja 21, je bil zgrajen leta 1980, v njem pa je 15 igralnic za otroke od prvega do šestega leta starosti. Tako streha kot sama stavba nista izolirani, stavbno pohištvo je dotrajano in v celoti potrebno zamenjave. Občina Jesenice je zato novembra lani projekt energetske sanacije objekta, katerega celotna ocenjena projektantska vrednost znaša 1.140.507,00 €, prijavila na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin, ki ga  delno  financira  Evropska  unija,  in  sicer  iz  Kohezijskega  sklada. Na podlagi sklepa o dodelitvi nepovratnih sredstev ter pravkar podpisane pogodbe o sofinanciranju predmetne investicije, bo Občina Jesenice s strani Ministrstva za infrastrukturo prejela nepovratna sredstva v višini 352.743,92 €, kar predstavlja najvišji možen odstotek prejetega sofinanciranja, tj. 40 % upravičenih stroškov. Preostali del finančnih sredstev za investicijo, tj. 787.763,08 €, bo Občina Jesenice financirala iz svojega lastnega proračuna.

Župan Blaž Račič je ob podpisu pogodbe izrazil svoje zadovoljstvo: »Razlog za izvedbo energetske sanacije je slabo stanje objekta, njegove energetske učinkovitosti ter posledično visoki stroški energije in vzdrževanja. Za občinski proračun investicija ne bo majhen zalogaj, zato nas še posebej veseli, da smo na javnem razpisu uspeli pridobiti najvišji možen znesek sofinanciranja in da bomo investicijo lahko začeli že v prihodnjem letu. Z izvedbo investicije bomo bistveno izboljšali pogoje za otroke in za zaposlene, kar bo pomembno prispevalo tudi h kvalitetni organizaciji in izvedbi programa predšolske vzgoje.«

V sklopu projekta bosta energetsko sanirani streha in fasada, posodobljene bodo tudi inštalacije. Javni razpis za izbiro izvajalca gradbeno-obrtniških del bo Občina Jesenice objavila še v letošnjem letu, sama investicija pa se bo izvedla naslednje leto v času poletnih šolskih počitnic (od junija do avgusta 2021).

 

Oglejte si tudi