Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Medobčinsko tekmovanje "Kaj veš o prometu?"

V četrtek, 9. maja, je na Osnovni šoli Toneta Čufarja potekalo medobčinsko tekmovanje "Kaj veš o prometu?", ki ga je organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice v sodelovanju z Osnovno šolo Toneta Čufarja Jesenice. Tekmovanje je ena izmed tradicionalnih preventivnih akcij za kolesarje, ki se začne v osnovnih šolah ter poteka vse do državne ravni. Na tekmovanju so sodelovali učenci od 5. do 9. razreda, in sicer iz OŠ 16. decembra Mojstrana, OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora, OŠ Koroška Bela, OŠ Prežihovega Voranca Jesenice, OŠ Toneta Čufarja Jesenice in OŠ Žirovnica. Učenci so se pomerili v poznavanju cestno prometnih predpisov, vožnji po mestnih cestah in spretnostni vožnji na poligonu. Kljub deževnemu vremenu smo tekmovanje odlično speljali. Tekmovanje smo zaključili z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo nagrad. Prvi trije posamezniki so prejeli zlato, srebrno oz. bronasto odličje. Poleg odličij so vsi tekmovalci prejeli praktične nagrade, ki sta ga podarili podjetji Jeko d.o.o. Jesenice in Proloco Trade d.o.o. Kranj. Za nemoten in varen potek tekmovanja so poskrbeli prostovoljci, člani SPV-ja, policisti, redarji ter predstavniki osnovnih šol.

Prvo in drugo mesto sta zasedla Florijan Lužnik in Matic Škrjanc iz OŠ Žirovnica, tretje pa Matej Kovač iz OŠ 16. decembra Mojstrana. Najboljši tekmovalec Florijan Lužnik  se bo udeležil državnega tekmovanja ''Kaj veš o prometu?'', ki bo potekalo v 25. 5. 2019 v Mislinji.

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice se zahvaljuje vsem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi tekmovanja, ter sponzorjem!

Oglejte si tudi