Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Tudi Bovec stoji za Jesenicami

Na pobudo jeseniškega župana Blaža Račiča je včeraj popoldne občinski svet občine Bovec razpravljal tudi o lokaciji jeseniške bolnišnice. Vsebino točke je predstavil župan Blaž Račič, po razpravi pa so bovški svetniki izrekli podporo obstoječi lokaciji bolnišnice, torej Jesenicam.

Po zaključeni peticiji in zbranih 5.200 podpisih za ohranitev dejavnosti splošne bolnišnice na Jesenicah župan občine Jesenice Blaž Račič nadaljuje prizadevanja za predstavitev nujnosti ohranitve splošne bolnišnice na Jesenicah. Tako se je s tem namenom pred kratkim obrnil tudi na občine Zgornje Gorenjske in občine Zgornjega Posočja – Bovec, Kobarid in Tolmin –, za prebivalce katerih sekundarno zdravstveno dejavnost v veliki meri opravlja Splošna bolnišnica Jesenice. Po Kranjski Gori, ki je prva javno podprla jeseniško lokacijo, je vprašanje lokacije splošne bolnišnice Jesenice na pobudo župana Račiča včeraj popoldne obravnaval tudi Občinski svet občine Bovec, ki je podporo Jesenicam na sejo uvrstil kot točko dnevnega reda. Jeseniški župan je bovškemu županu in svetnikom predstavil elaborat s ključnimi argumenti, ki pri vprašanju lokacije splošne bolnišnice govorijo v prid Jesenicam, razprava in glasovanje pa sta bila nedvoumna – tudi Bovec za nadaljnjo lokacijo splošne bolnišnice podpira Jesenice. »Vsak kilometer, za katerega bi se splošna bolnišnica oddaljila z Jesenic, bi to pomenilo dodaten kilometer dlje za naše občane,« je odločitev med drugim argumentiral tudi bovški župan Valter Mlekuž.

Občina Bovec je tako že druga občina, ki je na pobudo župana Blaža Račiča na seji Občinskega sveta obravnavala županovo predstavitev nujnosti ohranitve splošne bolnišnične dejavnosti na Jesenicah in Jesenice tudi javno podprla. Župan Račič bo še v tem mesecu tematiko predstavil tudi na kolegiju političnih strank občinskega sveta Občine Radovljica, medtem ko odzive ostalih občin še pričakujemo.

Oglejte si tudi