Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
23°C
7°C
Oceni objavo

Predavanje o gojenju gob in njihovih zdravilnih učinkih

Predstavniki Razvojne agencije Zgornje Gorenjske (Ragor) so aprila v občini Gorje pripravili prvo izmed predavanj v okviru projekta "Lokalna samooskrba". Letos bodo tako v vsaki izmed občin, ki sofinancirajo projekt, organizirali po en dogodek na različne teme, povezane s samooskrbo. Skupen projekt šestih zgornje-gorenjskih občin – Kranjske Gore, Jesenic, Žirovnice, Radovljice, Bleda in Gorij – uspešno teče že nekaj let.

O gojenju gob in njihovih zdravilnih učinkih je predaval priznani raziskovalec gliv in gob dr. Andrej Gregori, je pojasnila Martina Hribar Brus iz Razvojne Agencij Zgornje Gorenjske: "Med zanimivim in poučnim predavanjem je predavatelj predstavil vrste najpogosteje gojenih gob, intenzivne in ekstenzivne načine njihovega gojenja, uporabo v tradicionalnem zdravilstvu ter zdravilne učinke posameznih, najpogosteje uporabljenih gob in klinične študije, ki to potrjujejo."

Udeleženci predavanj so prejeli micelije za gojenje gob v domačem okolju ter knjižico Zdravilne gobe, je še dodala Hribar Brusova.

Oglejte si tudi