Logo MojaObčina.si

Jesenice

DANES
15°C
11°C
JUTRI
19°C
10°C
3803

Praznik KS Podmežakla z nalivom

Člani sveta krajevne skupnosti Podmežakla so vrsto let 10. avgusta organizirali srečanje krajanov na Zakopih na Mežakli, kjer je leta 1944 začel delovati okrožni odbor Osvobodilne fronte  za jeseniško-radovljiški okoliš. Ker  zaradi neprimerne makadamske ceste letos ni bil možen prevoz z avtobusi do Zakopov, so srečanje pripravili v  Športnem parku Podmežakla na Cesti 1. maja. Ob vseh  lepih in vročih poletnih dnevih pa jim je ravno na dan ponagajalo vreme.

Naliv  na začetku srečanja  jim je sicer krojil  izvedbo programa, ni pa posebej vplival na razpoloženje in dobro voljo zbranih.  Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora je zaigral kljub nadležnim deževnim kapljam, saj je vajen vseh vremenskih situacij.  Zbranim je ob spominih  na pogumna dejanja branilcev domovine v revolucionarnih časih veliko optimističnih besed namenila predsednica sveta KS Podmežakla Alma Rekić. »Če bomo našli v sebi vsaj nekaj teh plemenitih značajskih lastnosti kot so jih imeli naši borci, če jih bomo hranili in jih vsakodnevno negovali in nesebično delili, ohranjali  pokončnost, iskren srčni pogum in požrtvovalnost, se bomo rešili strahu in jadikovanja in  bomo obstali.

Nujno je spoštovanje in sodelovanje med nami, državljani Slovenije, našimi sosedi in z drugimi narodi; le strpnost med ljudmi in jasna vizija skupnega napredka imata vrednost in smisel.

Želimo si, da bi naši otroci postali samozavestni, odločni, pogumni ljudje, ki znajo razmišljati s svojo glavo in po svoji vesti, pri tem pa seveda ohranili spoštovanje do lastnega jezika in kulture,« je med drugim poudarila. Predsednik krajevne borčevske organizacije  Aleksander Jernejc  je orisal dogodke med narodno-osvobodilnim bojem na njihovem območju ter vse povabil  na ogled obnovljene partizanske bolnišnice na Mežakli.    Delegacija sveta KS je ob prazniku položila venec  k spominskemu obeležju na Zakopih.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi