Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Jeseniški osnovnošolci za varnost v prometu

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje približno vsaka deseta prometna nezgoda nastane kot posledica vožnje pod vplivom alkohola, pri prometnih nezgodah s smrtnim izidom pa povprečno vsaka tretja. V novembru, mesecu preprečevanja zasvojenosti, območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje, skupaj s sodelujočimi šolami in območnimi policijskimi postajami, organizirajo ulično akcijo »Otroci za varnost v prometu«. Njen cilj je opozoriti voznike in druge udeležence v prometu na nevarnost in posledice alkohola v prometu in jih spodbuditi k odgovorni udeležbi v prometu.

Akcijo so včeraj na Jesenicah izvedli učenci 4. razreda OŠ Prežihovega Voranca skupaj s policistom Policijske postaje Jesenice. Policist je ustavljal voznike in izvedel kontrolo prometa, skupaj z alkotestom, nato pa je otroke posamično pospremil do voznika, ki mu je otrok podaril svojo predhodno izdelano risbico s sporočilom in zloženko o alkoholu. Na povabilo učencev OŠ Prežihovega Voranca Jesenice se je akciji za kratek čas pridružil tudi jeseniški župan Blaž Račič, ki je pohvalil učence za njihov trud in angažiranost, hkrati pa tudi poudaril pomembnost tovrstnih akcij in samega ozaveščanja.

V akciji je na gorenjskem območju sodelovalo 14 šol, med katerimi sta bili dve jeseniški – OŠ Prežihovega Voranca in OŠ Toneta Čufarja Jesenice.

»S to akcijo smo želeli nagovoriti odrasle, da ne sedejo za volan pod vplivom alkohola, pa tudi otroke, da imajo pomembno vlogo pri zagotavljanju večje varnosti v prometu preko ozaveščanja odraslih o posledicah vožnje pod vplivom alkohola«,

je povedala ena od mentoric na OŠ Prežihovega Voranca Ana Sampa.

Oglejte si tudi