Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Obisk Valjeva za okrepitev partnerskega sodelovanja

Delegacija Občine Jesenice z županom Blažem Račičem na čelu je minuli konec tedna obiskala pobrateno Občino Valjevo v Srbiji. Tamkaj so se srečali z županom Občine Valjevo Lazarjem Gojkovićem in njegovimi sodelavci. Namen obiska je bil ponovna vzpostavitev vezi med predstavniki obeh občin ter pogovori o možnostih sodelovanja na različnih področjih.

Poleg župana Blaža Račiča so v jeseniški delegaciji sodelovali še Igor Arh, poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Jesenice, Robert Prešeren, poveljnik Gasilske zveze Jesenice in Marjan Dobnikar, poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Žirovnica. Prostovoljni gasilci iz občin Jesenice in Žirovnica, ki so povezani v Gasilski zvezi Jesenice, so v zadnjem obdobju ohranjali prijateljske vezi s prostovoljnimi gasilci iz Valjeva.

Priložnosti za prihodnje sodelovanje se ponujajo še na drugih področjih. Na srečanju z županom Valjeva Lazarjem Gojkovićem so bile izpostavljene možnosti sodelovanja med obema občinama, prostovoljnimi gasilci ter okrepitve sodelovanja med različnimi organizacijami, (kulturnimi, športnimi in drugimi) društvi pa tudi med mladimi.

Občina Jesenice je od leta 1975 pobratena z Občino Valjevo, ko je bila podpisana listina o pobratenju. Eden pomembnejših razlogov za podpis listine je bil povezanost izgnanih občanov Jesenic z občani Valjeva v času druge svetovne vojne. Sodobni časi prinašajo nove možnosti in priložnosti sodelovanja.

Na fotografiji (z leve) s srečanja na Občini Valjevo: Slobodan Kolarević, predstavnik prostovoljnih gasilcev iz Valjeva, Igor Arh, poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Jesenice, Marjan Dobnikar, poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Žirovnica, župan Občine Jesenice Blaž Račič, župan Občine Valjevo Lazar Gojković, Vladislav Milivojević, predstavnik prostovoljnih gasilcev iz Valjeva, ter Nemanja Petrović, namestnik župana Občine Valjevo.

Oglejte si tudi