Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Novice z 11. redne seje KS Plavž

Člani sveta KS so na 11. redni seji sveta, ki je potekala, 6. maja 2021, ugotovili, da so bili vsi sklepi 10. seje realizirani. Še vedno pa niso zadovoljni z odgovorom glede omejitve hitrosti na Bokalovi ulici.

V nadaljevanju je svet obravnaval aktivnosti v zvezi z implementacijo participativnega proračuna v občini. Širša razprava za KS Plavž bo potekala preko internetne povezave dne 12.5.2021 ob 17.00 uri. Predsednica je pozvala člane sveta, da se spletne delavnice udeležijo ter pridobijo čim več znancev za aktivno udeležbo.

V okviru priprav na praznovanje krajevnega praznika je svet KS potrdil Razpis za podelitev priznanj KS Plavž. Dogovorili so se tudi, da se proslava in pohod  organizira glede na epidemiološko situacijo.

Svet KS Plavž izreka priznanje podjetju JEKO d.o.o. za lepo urejeno spominsko obeležje Mirku Roglju-Petku in krajanu Ceste na Golico 8, ki redno skrbi in vzdržuje spominsko obeležje Staneta Bokala, ki je locirano na njegovi hiši.

Spominsko obeležje Cirilu Tavčarja, ki je locirano na zgradbi Tavčarjeva 3/b je v zelo slabem stanju, zato se na Občino Jesenice posreduje predlog, da poskrbi za obnovo.

Posredovane so bile tudi naslednje pobude in vprašanja:

  1. Kdaj se bo sanirala cesta na Zgornji Plavž in oporni zdi »Šranc« ?
  2. Zakaj še vedno ni postavljena tabla, ki označuje potok Jesenica, ki je bila odstranjena pri rekonstrukciji mostu.
  3. Člani sveta so opozorili, da se v Spominskem park izvaja precejšen obrez dreves in grmičevja. Sprašujejo ali se bo izvedla nadomestna zasaditev oz. ozelenitev.

Oglejte si tudi