Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Podžupan Rebolj pozitiven, župan Račič v samoizolaciji

Koronavirus se nenadzorovano širi v vseh slovenskih regijah in praktično vseh občinah. Jesenice so po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika na dan 20. oktober beležile 164 aktivnih primerov okužb. Tem pa se na žalost nismo izognili niti zaposleni na Občini Jesenice. Včeraj je bila okužba potrjena pri podžupanu občine Jesenice Mihi Rebolju, ki se sicer počuti dobro. Zaradi stika s potencialno okuženo osebo v družinskem krogu pa je od včerajšnjega dne v samoizolaciji tudi župan Blaž Račič. Samoizolacija je zaenkrat preventivna, znakov okužbe v tem trenutku nima. Za danes sklicano sejo Občinskega sveta občine Jesenice bo tako vodil podžupan Miha Rezar.

Poleg podžupana Rebolja sta na Občini Jesenice, kjer je, z MIR Jesenice vred, sicer zaposlenih 58 oseb, v tem trenutku s koronavirusom potrjeno okužena tudi dva zaposlena iz občinske uprave, ena oseba je Covid-19 že prebolela.

Pri tem javnost ponovno pozivamo k upoštevanju zaščitnih ukrepov, kot so dosledna uporaba zaščitnih mask, razkuževanje rok in ohranjanje primerne varnostne razdalje (vsaj 1,5 m). Dejstvo je, da virus je med nami, vsak pa lahko že z omenjenimi dejanji veliko pripomore k preprečevanju njegovega širjenja. Ravnajmo odgovorno - ne le za zaščito svojega zdravja, temveč tudi zdravja svojih ljubljenih, znancev in sosedov.

Oglejte si tudi