Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Jeseniške novice, 8. november 2019-16

Pozdravljeni. 

Izšle so nove Jeseniške novice, v katerih si lahko preberete sledeče:

Hranilnik električne energije že deluje

Baterijski hranilnik električne energije, ki ga je NGEN, podjetje s sedežem v Žirovnici, postavilo na Jesenicah, so oktobra tudi uradno predali v uporabo. Investitorji poudarjajo, da gre za okolju povsem neškodljivo dejavnost.

Bliža se jeseniški gledališki praznik

Med 14. in 20. novembrom bodo na Jesenicah znova potekali Čufarjevi dnevi. V tekmovalnem programu bo na ogled šest predstav za odrasle in štiri mladinske predstave raznolikih žanrov.

Luka je evropski mladinski prvak

Jeseničan Luka Potočar je na evropskem mladinskem prvenstvu v Rusiji osvojil naziv evropskega mladinskega prvaka v težavnostnem plezanju.

Nova pohodniška pot

Zaživela je nova pohodniška pot v Julijskih Alpah Juliana Trail. V drugi etapi poteka tudi skozi jeseniško občino.

Na seji o proračunu

Na sedmi redni seji občinskega sveta so se občinski svetniki seznanili s proračunom za leto 2020.

Desetletnica uspešnega podjetja

Jeseniško podjetje Damatech je praznovalo desetletnico, ob tem so predstavili dve investiciji: novo halo za CNC-obdelavo in najmodernejšo CNC-stružnico.

Tofova knjiga o Francu Koširju

Jaz sem pa en Franc Košir je naslov knjige, s katero se je Tone Fornezzi Tof poklonil spominu na dolgoletnega prijatelja Franca Koširja, za katerega je  napisal več besedil pesmi.

Čarobni svet lutk

Po več letih je na jeseniškem odru znova zaživela lutkovna dejavnost. Vsako sredo se v jeseniškem gledališču srečujejo mladi lutkarji igralci, ki jih vodi Elizabeta Žnidaršič S. - Erži.

DODATNE INFORMACIJE

Oglejte si tudi