Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

414.000 € za rekonstrukcijo in nadzidavo telovadnice OŠ Poldeta Stražišarja

Občina Jesenice je s strani ministrstva za šolstvo in šport prejela sklep o sofinanciranju rekonstrukcije in nadzidave telovadnice OŠ Poldeta Stražišarja v višini 414.000 €. Projekt se bo izvajal v letih 2022 in 2023.

Ministrstvo za šolstvo in šport je objavilo rezultate javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021–2024. Ena od izbranih investicij, ki jo bo sofinanciralo ministrstvo, je tudi rekonstrukcija in nadzidava telovadnice OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice, ki jo je na javni razpis prijavila Občina Jesenice. Investicija, katere ocenjena vrednost znaša približno 850.000 €, bo s strani ministrstva sofinancirana skoraj v polovici, in sicer 413.818,71 €. V sklopu projekta bo Občina Jesenice energetsko sanirala obstoječo telovadnico, sanirala poškodbe tlaka zaradi v preteklosti vgrajene žlindre in zagotovila dodatne prostore šole z nadzidavo trakta telovadnice za eno etažo. Predvidena je tlorisna prerazporeditev prostorov telovadnice za potrebe izvajanja šolske vzgoje v šoli, v nadzidani etaži objekta pa ureditev upravnih prostorov šole.

"Občina Jesenice si vseskozi prizadeva ohranjati in dodatno razvijati kakovostno šolstvo za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami. Zaposleni in učenci v OŠ Poldeta Stražišarja se soočajo z energetsko neustreznimi prostorskimi pogoji obstoječe telovadnice, ki so med drugim povezani tudi s toplotnim primanjkljajem in višjimi obratovalnimi stroški, zato je investicija v rekonstrukcijo obstoječe telovadnice nujna. Z izvedeno investicijo bomo ne le izboljšali bivalnih pogojev za učence in zaposlene, temveč z njo tudi sledimo trendom na področju energetske učinkovitosti in prispevamo k čistejšemu okolju,"

je povedal župan Blaž Račič. Investicija se bo začela izvajati predvidoma v sredini leta 2022 in bo končana leto kasneje.

Oglejte si tudi