Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
28°C
6°C
Oceni objavo

Darilo z otoka Paga jeseniškim godbenikom ob 150-letnem jubileju

Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora nadaljuje z letošnjim velikim praznovanjem – 150-letnico jeseniških godb. V okvir izvedbe bogatega programa je sodil obisk Mestne godbe in Klape Sol s hrvaškega otoka Paga. Glasbeniki in pevci so v petek, 23. februarja, s celovečernim koncertom navdušili polno dvorano ljubiteljev dalmatinskega melosa v Dvorani kina Železar na Jesenicah. Koncert je bil darilo jeseniškim godbenikom ob 150-letnem jubileju.

Dobrodošlico je gostom zaželel župan občine Jesenice in častni član Pihalnega orkestra Jesenice-Kranjska Gora Peter Bohinec. Pobudnik sodelovanja Peter Muhar mlajši in predsednika godb s Paga Teo Bukša in z Jesenic Anton Justin pa so si ob pozdravnih besedah izmenjali spominska darila.

Sodelovanje med godbama je v petnajstih letih preraslo v veliko prijateljstvo, ki se poleg izmenjave koncertov glasbenikov širi tudi med ljubitelji tovrstne glasbe v obeh mestih. Jeseničani so še posebej odmevni koncert izvedli leta 2015, ko so na Slovenskem večeru v mestu Pagu nastopili s solistko dunajske opere, Jeseničanko Moniko Bohinec, in opernim pevcem Klemenom Torkarjem iz Gorij. Lani so sodelovali v programu, ki ga je Mestna godba Pag pripravila ob svojem 100-letnem jubileju.

Oglejte si tudi