Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Peticija za ohranitev dejavnosti splošne bolnišnice na Jesenicah

Na Jesenicah se zdravstvena dejavnost opravlja že 125 let, Splošna bolnišnica Jesenice deluje že več kot 70 let. V javnosti se pojavljajo pobude za selitev dejavnosti splošne bolnišnice izven Jesenic, a je takšna možnost za Jesenice nesprejemljiva.

Bogato tradicijo bolnišnične dejavnosti želimo ohraniti na Jesenicah tudi v prihodnjem obdobju, saj je cilj Občine Jesenice, da postane zdravstveno središče regije, za ta cilj pa si prizadeva že dlje časa. Ohranitev Splošne bolnišnice na Jesenicah je vitalnega pomena tako za občino in širšo regijo.

Poleg prizadevanj Občine Jesenice pa ogromno šteje tudi glas javnosti. Na Občini Jesenice verjamemo, da mora imeti pri nadaljnjih odločitvah države o tem, kje bo stala morebitna gorenjska regijska bolnišnica, pomembno besedo tudi glas občanov Jesenic in prebivalcev sosednjih občin. In ta – izražen v dovolj velikem številu – nikakor ne sme ostati prezrt. Zato smo na Občini Jesenice odprli e-peticijo za ohranitev dejavnosti splošne bolnišnice Jesenice na Jesenicah. S podpisom e-peticije lahko podporniki izrazijo svojo podporo ohranitvi dejavnosti splošne bolnišnice na Jesenicah. Zbrani podpisi, ki jih bo župan Blaž Račič ob naslednji priložnosti predložil tudi pristojnim sogovornikom na državni ravni, bodo, poleg vseh argumentov, ki govorijo za ohranitev bolnišnične dejavnosti na Jesenicah, še en dodatni dejavnik, ki bi ga država morala upoštevati pri svojih nadaljnjih razvojnih odločitvah, zato se nadejamo čim večjega števila le-teh.

pravi župan Blaž Račič.

 

Za vaš podpis in s tem podporo se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Oglejte si tudi