Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Pripravljen prvi paket zaščitnih mask za občane

Neumorni prostovoljci so danes pod okriljem Ljudske univerze Jesenice in Občinskega štaba Civilne zaščite občine Jesenice zaključili s pripravo prvega paketa zaščitnih mask, ki jih bodo danes popoldne ali jutri člani Občinskega štaba CZ občine Jesenice oziroma prostovoljnih gasilskih društev, skupaj z navodili za njihovo uporabo, razdelili občanom Jesenic. Najprej jih bodo prejeli starejši občani, ki sodijo v najbolj rizično skupino, glede na prejeto povpraševanje oziroma potrebe občanov ter glede na hitrost izdelave mask pa tudi ostali, ki si jih še niso mogli ali znali zagotoviti.

Maske za občane Jesenic šiva 17 prostovoljcev, ki so, prav tako kot prostovoljni gasilci, ki bodo maske razdelili, nesebično priskočili na pomoč celotni občini in njenim prebivalcem. V slabem tednu so zašili čez 500 zaščitnih mask.

»Čeprav je Občina zagotovila material za maske, projekta brez prostovoljcev in njihovega dela ne bi mogli izpeljati, nikakor pa ne v tako kratkem času. Jeseničani smo ponovno dokazali, da znamo stopiti skupaj in da nam je, v osnovi, mar drug za drugega. Vsak član naše skupnosti, ki svoj prosti čas namenja prostovoljnemu delu, je dragocen. V teh izrednih razmerah pa sta prostovoljstvo in solidarnost še toliko bolj pomembna, saj ustvarjata občutek skupnosti in povezanosti. In ravno tem prostovoljcem, ki se v teh dneh trudijo, da bi bili občani Jesenic vsaj za malenkost bolj varni pred koronavirusom, je lahko vsak od nas izjemno hvaležen. Seveda pa hvala tudi Ljudski univerzi Jesenice, ki je nemudoma priskočila na pomoč s koordinacijo prostovoljcev,«

je povedal župan Blaž Račič.

Prostovoljci so danes tudi že prejeli material za izdelavo drugega paketa zaščitnih mask. Te bodo občani Jesenic prejeli predvidoma v sredini prihodnjega tedna.

Še vedno velja, da se lahko tisti občani, ki si zaščitne maske do sedaj niso mogli ali znali zagotoviti, s prošnjo obrnejo tudi na intervencijsko številko občinskega štaba civilne zaščite občine Jesenice, tj. 031 300 292, ali na svojo krajevno skupnost.

Oglejte si tudi