Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

V soboto s sosedskim derbijem proti Trebnju pričetek rokometne sezone v Ivančni Gorici

To soboto se po nekajtedenskem poletnem premoru za naše fante pričenja težko pričakovana nova sezona, kjer bodo tokrat igrali med slovensko rokometno elito.

Žreb je določil, da se bodo že takoj v prvem krogu pomerili proti sosedom - ekipi Trima iz Trebnjega. Trebanjci, ki so v pretekli sezoni NLB lige zasedli 10. mesto, so v letošnji sezoni precej spremenili ekipo (klub je zapustilo kar devet igralcev, medtem ko so pripeljali pet novincev), nov pa je tudi trener, in sicer Benjamin Teraš.

S Trebanjci so se v prvi elitni ligi nazadnje pomerili v sezoni 2013/14, in sicer dvakrat. V prvem delu smo v gosteh izgubili z 24:18, nato pa v zadnjem krogu doma izgubili z 23:29. Iz takratne zasedbe so v ekipi samo še trije člene tokratne ekipe, in sicer kapetan Simon Stopar in Aljaž Bučar ter trener (takrat še igralec) Aleksander Polak. Slednji se veseli lokalnega derbija in pred tekmo meni: "Zavedamo se da v goste prihaja dobra in dobro vodena ekipa Trima. Odigrati bomo morali super tekmo s čvrsto obrambo in organiziranim napadom. Ne bomo si smeli privoščiti dosti tehničnih napak, saj znajo Trebanjci to kaznovati. Verjamem da se nam obeta lep rokometni večer, v katerem bodo navijači in igralci uživali. Na nas pa je, da naredimo vse, da točke ostanejo doma. Vabljeni!"

Vsi igralci nestrpno pričakujejo prvi dvoboj, med njimi tudi kapetan Simon Stopar: "Počasi se že čuti napetost, da se približuje prva tekma sezone v najvišjem rangu. Mislim, da je pri obeh ekipah še kar nekaj neznank in zato morda to ne bo najlepši sosedski derbi, bo pa zagotovo zelo pomemben rezultat in začetek v sezono. Odločala bo predvsem boljša uigranost obrambe in napada, želja ter seveda upam da domač teren s polno dvorano navijačev. Seveda vsi v klubu želimo začeti z zmago, vemo pa kaj pomeni Trebnje v slovenskem rokometu. Navijači vabljeni!"

V soboto boste gledalci lahko na delu videli rivalstvo dveh sosednjih občin, neizmerno željo obeh ekip po zmagi in zagotovo ogromno lepih rokometnih potez. Vse to pomeni, da nas čaka lep rokometni večer ter seveda spektakel. Tekmo bodo tokrat popestrile in se premierno predstavile plesalke ŠKD Frklje, ki bodo za naše fante navijale na vseh domačih tekmah in s svojimi nastopi na noge spravile celotno dvorano v Ivančni Gorici!

Dvoboj naših in trebanjskih rokometašev bo na sporedu to soboto, 8. septembra 2018 o 19.00, in sicer v naši dvorani OŠ Stična.

SPONZORJI TEKME:

  • AVTOHIŠA PAN-JAN iz Ivančne Gorice (www.panjan.si), ki vam nudi vse storitve s področja avtomobilizma. Od prodaje vozil znamke KIA in ŠKODA, do prodaje rabljenih vozil. Nudijo servisno delavnico za kvalitetno vzdrževanje, cenilno mesto, avtokleparstvo in avtoličarstvo za vse znamke vozil, tehnične preglede, zavarovanja in registracije vozil in še bi lahko naštevali.
  • Dnevni bar Glorija, kavarna v središču Ivančne Gorice, kjer vas s prijazno postrežbo in z nasmehom pospremijo v nov dan
  • podjetje R-UNIGARD, ki je varnostno podjetje, ki s svojo agilnostjo zagotavlja hitre reakcije, s svojim osebnim pristopom pa plete dolgoročne odnose z vami!
  • podjetje ČUK MOBIL, Rok Zupančič s.p., (A1 Ljubljana Črnuče), ki se ukvarja s svetovanjem in prodajo mobilne in fiksne telefonije.

Foto: Urh Pirc

Oglejte si tudi