Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

2.NOVOLETNI TURNIR V MINIROKOMETU PEKARNE GROSUPLJE DON DON

V soboto 6.1.2018 se je odvijal v Dvorani Brinje 2.Novoletni turnir v minirokometu v organizaciji Rokometnega kluba Grosuplje, kateri je že v svoji drugi izdaji prerasel v največji rokometni turnir v Sloveniji za najmlajše rokometaše v tem delu leta. V Dvorani Brinje se je podilo za rokometno žogo 21 ekip, kar predstavlja skupaj preko 180 otrok letnika 2007 in mlajših (najmlajši udeleženec je bil letnik 2011). Kljub temu, da pri tej starosti sam rezultat še ni na prvem mestu, so se igralci letnika 2007 in letnika 2008 (vsaki v svoji kategoriji) borili za zmagovalni pokal.  Gledalci na polnih tribunah so imeli kaj videti, saj so mladi nadebudni rokometaši prikazali na igrišču že kar zavidljive spretnosti in pa tudi moštveni duh ter borbenost. Igralci letnika 2009 in mlajši pa so prav tako pokazali svoje prve rokometne poteze in navduševali svoje starše in stare starše.

Med samim turnirjem, so se otroci lahko najedli in posladkali z dobrotami generalnega sponzorja turnirja Pekarne Grosuplje DON DON. Marljivi člani RK Grosuplje so omogočili tudi tople prigrizke ter čaj, skrbeli da je vse potekalo nemoteno in po časovnem razporedu, ter razdelili spominske majice vsakemu mlademu udeležencu.

Na koncu so vsi udeleženci prejeli darilne vrečke s presenečenji katere so poklonili donatorji in sponzorji RK Grosuplje, zmagovalni ekipi letnika 2007 ( RK ČRNOMELJ)  in 2008 (RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO) pa sta prejeli vsaka svoj pokal in ga ponosno dvignili pred starši in seveda odpeljali s seboj.

VRSTNI RED TEKMOVALNEGA DELA TURNIRJA:
2007
1.mesto: RK ČRNOMELJ
2.mesto: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 1
3.mesto: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2

2008
1.mesto:  RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 1
2.mesto: RK GROSUPLJE
3.mesto: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2

Koordinator minirokometa v RK Grosuplje Gašper Kump je povedal: "Sam turnir je kar lep organizacijski zalogaj, vendar me veselli, da smo z mojo ekipo trenerjev mlajših selekcij, pomočnikov trenerjev in nekaterih članskih igralcev in igralcev iz vrst kadetov in starejših dečkov, sam turnir izpeljali točno tako kot smo si zamislili, brez zamujanj in nepotrebnih zapletov. Ravno zaradi tega se bi rad vsem, ki so kakor koli sodelovali, zahvalil za njihov trud in dobro voljo, saj so tudi oni zelo pripomogli k uspešni izvedbi". 

Predsednik Janez Boljka je bil vidno zadovoljen s samim potekom turnirja in povzel: "Veseli me, da se je našemu vabilu odzvalo toliko  otrok, saj so s tem samo potrdili zadovoljstvo po izvedenem lanskem prvem turnirju. To je tudi dokaz da smo v RK Grosuplje na pravi poti, pri delu z mladimi in povezovanjem z nekaterimi drugimi klubi, ki enako razmišljajo in se podobno trudijo v svojih okoliših. Seveda gre veliko zaslug za uspešno izvedbo turnirja vsem članom upravnega odbora , trenerjem - še posebej Gašperju Kumpu, igralcem in pa seveda staršem, ki podpirajo naš trud pri delu z mladimi. Seveda bi bil brez sponzorjev tak turnir bolj siromašen, zato gre velika zahvala tudi njim, še posebej generalnemu sponzorju turnirja Pekarni Grosuplje DON DON in drugim sponzorjem med katerimi so NLB, Telekom Slovenija, SPAR Slovenija, A1, POS Elektronček ter drugim okoliškim podjetjem ki so prepoznali naš trud, da bi organizirali turnir, ki bi bil malo drugačen, boljši od ostalih. Seveda ne bomo mirovali in že za naslednje leto pripravljamo novosti in presenečenja - torej vidimo se na 3.Novoletnem turnirju v minirokometu, ki bo 5.1.2019".

E.B.

Oglejte si tudi