Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Še letos kolesarska povezava od Samostana Stične do Jurčičeve Muljave

V službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so odobrili evropska sredstva za projekt »DRR Gradnja kolesarskih povezav na območju Občine Ivančna Gorica«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta v okviru Dogovora za razvoj regij Osrednjeslovenske razvojne regije, znaša dobra 2 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval več kot 1 milijon evrov.

Občina Ivančna Gorica bo v okviru projekta zgradila nekaj manj kot 10 kilometrov kolesarskih povezav - od tega bo polovico kolesarske povezave potekalo po kolesarski površini, ki je ločena od površin za ostale prometne načine, druga polovica pa po javnih cestah.

S tem bo prispevala k izboljšanju trajnostne mobilnosti - predvsem za dnevne migracije, pa tudi k izboljšanju prometne varnosti in pogojev za kolesarje. Cilj izgradnje kolesarskih poti je povezati naravne in kulturne znamenitosti ter vseh delov občine s krajem Ivančna Gorica.

Gradnja kolesarske povezave je predvidena v letošnjem letu. Trasa bo potekala od Samostana Stična, mimo šolskega centra, preko Ivančne Gorice in Mleščevega, do Jurčičeve domačije na Muljavi.

Druga faza pa bo povezala Ivančno Gorico s Šentvidom pri Stični in Višnjo Goro. Ta faza je še v fazi projektiranja in bo zgrajena v naslednjih letih. Po besedah župana Dušana Strnada je gradnja kolesarskih povezav izjemno zahteven projekt, saj poleg zagotovitve sredstev v proračunu, največji zalogaj predstavlja pridobitev zemljišč, ki so potrebna za gradnjo.

Oglejte si tudi