Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

3. pohod po Krožni poti Prijetno domače

Od petka 8. maja pa vse do nedelje 10. maja 2015 Zavod Prijetno domače in Občina Ivančna Gorica organizirata 3. pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače, s startom ob 7. uri izpred stavbe Občine Ivančna Gorica. Drugega pohoda lani se je v treh dneh udeležilo več kot 150 pohodnikov, vseh dvanajst krajevnih skupnosti pa je uspelo obiskati kar 34 udeleženk in udeležencev. V letošnjem letu organizator pripravlja tudi popestritev pohoda z zanimivimi aktivnostmi ob poti, zato še posebej vabljeni vsi, ki imate radi rekreacijo, zdrav način preživljanja prostega časa in uživanje v prelepi neokrnjeni naravi naše občine.


PREDVIDEN POTEK POTI:
1. DAN: Ivančna Gorica – Stična – Metnaj – Višnja Gora – Muljava
2. DAN: Muljava – Krka – Ambrus – Zagradec
3. DAN: Zagradec – Dob pri Šentvidu – Temenica – Sobrače – Šentvid pri Stični

Pot lahko prehodite v celoti (cca. 100 km) ali pa se nam pridružite na posameznih odsekih. Pot je označena z markacijami in usmeritvenimi tablami. Potek pohoda bo možno spremljati tudi preko spletne strani in Facebook profila občine Ivančna Gorica. Vsak pohodnik prejme kartonček za žigosanje, v katerem zbira žige nameščene na vseh 12-ih info točkah. Pohodniki, ki bodo zbrali vse žige, bodo nagrajeni s praktično nagrado. V primeru zadostnega števila zainteresiranih, bo organizirana tudi prenočitev. 

Na pohod se je potrebno predhodno prijaviti na tel. št.: 041/437-382 ali na elektronsko pošto:turizem@ivancna-gorica.si, kjer dobite tudi vse potrebne informacije o pohodu in trasi poti.

Oglejte si tudi