Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

V Temenici zakopali prvo lopato za nov sodoben gasilski kompleks

Konec julija je v prostorih gasilskega doma Temenica potekal slavnostni podpis pogodbe z izvajalcem gradbenih del in gradbenega nadzora za izgradnjo novega gasilskega doma v središču Temenice. Pogodbo v vrednosti 125.000 evrov, ki zajema vsa gradbena dela do strehe sta podpisala predsednik PGD Temenica David Kutnar in direktor izvajalskega podjetja Eltim d.o.o. Darko Perko. Podpisana je bila tudi pogodba o nadzoru gradnje z direktorjem podjetja Pin d.o.o. Želimirjem Pupičem.
"Korona" stisk rok in maketa gasilskega doma Temenica

Zaradi prostorske stiske v obstoječem gasilskem domu ter pomanjkanju prostora ob objektu so leta 2017 od Občine Ivančna Gorica kupili zemljišče za gradnjo novega doma. Lokacija za nov gasilski objekt leži v samem centru vasi ob kulturnem domu, podružnični šoli in športnem igrišču, kar smiselno povezuje družabne objekte v tem delu občine. Lokacija objekta bo z vidika požarne varnosti sprejemljiva, saj je v osrednjem delu, ki ga društvo pokriva, hkrati pa bo izvoz iz objekta lociran direktno na lokalno cesto in bo omogočal hitre izvoze na intervencije. Kot je povedal predsednik gasilcev Kutnar je podpis pogodbe oziroma začetek gradnje novega doma gasilcev za temeniško dolino vsekakor velik dogodek, za gasilsko društvo pa nov list v bogati 72-letni zgodovini.

Pritličje gasilskega doma bo zgrajeno v velikosti 20x10 metrov. V sklopu objekta bodo v prvi etaži tri garaže, poleg pa bo še intervencijska pisarna, garderoba za intervencije ter na zadnji strani kurilnica in pralnica. V zgornjih prostorih bo večnamenska dvorana, sejna soba in društveni prostori. Objekt bo krasil gasilski stolp, ki bo veličastno segal v oblake. Visok bo kar 15 metrov.

Kutnar je še povedal, da je bilo do začetka izgradnje realiziranih že veliko aktivnosti. Od nakupa zemljišč, idejnih projektih, projektne dokumentacije, geodetskih storitev, zemljiškoknjižni vpis, služnostne pravice, spremembe namembnosti, do izkopa in pripravljalnih del.

Na podpisu pogodbe sta poleg članov društva PGD Temenica prisostvovala še predsednik Krajevne skupnosti Temenica Ignacij Kastelic in predsednik tamkajšnjega športnega društva Tomaž Verbič.

Oglejte si tudi