Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

V nedeljo skozi našo občino kolesarska karavana s Tadejem Pogačarjem na čelu

Z uvodno etapo od Nove Gorice do Postojne se je v sredo, 15. junija 2022, začela 28. kolesarska dirka po Sloveniji »Tour of Slovenia«. Kolesarska druščina z najboljšim kolesarjem na svetu Tadejem Pogačarjem bo tudi letos švignila po cestah naše občine in sicer v nedeljo, 19. junija 2022, med 13.20 in 14.00 uro, na sklepni 5. etapi od Vrhnike do Novega mesta.

V našo občino bodo kolesarji vstopili v Višnji Gori iz smeri Police pri Grosupljem. V Višnji Gori bodo pri skulpturi polža desno nadaljevali čez nov most pri »Šerku« proti podružnični šoli in od tam levo proti mestnem jedru Višnje Gore. Poleg nove turistične atrakcije Hiše kranjske čebele bo pri cerkvi sv. Ane eden izmed letečih ciljev. Iz Višnje Gore bodo mimo Starega trga pot nadaljevali v Ivančno Gorico. V Ivančno Gorico bodo iz Ljubljanske ceste zavili desno proti krožišču pri avtobusni in železniški postaji (Okrepčevalnica Pri Frenku), nadaljevali po Sokolski ulici in nato zavili levo pri slaščičarni do glavnega krožišča in ponovno nadaljevali (desno) po Ljubljanski cesti proti Šentvidu. Mimo Šentvida pri Stični jih bo pot vodila proti Radohovi vasi in v sosednjo občino Trebnje.

Ob tej priložnosti vabimo vse ljubitelje kolesarstva, da se nam pridružite, bodisi v Višnji Gori pri Hiši kranjske čebele (ob cca 13.20) ali v občinskem središču v Ivančni Gorici (ob 13.35) in v navijaškem vzdušju pospremimo kolesarsko karavano z močno mednarodno udeležbo. Občina Ivančna Gorica je poskrbela tudi za NAVIJAŠKE REKVIZITE, zato še posebej povabljeni.

Glede na to, da bosta ponovno dirko Po Sloveniji neposredno v živo prenašala Eurosport kot Televizija Slovenija, bomo s tem še dodatno opozorili svetovno športno javnost na lepote in zanimive turistične destinacije naše občine.

Vabljeni k spremljanju kolesarskega spektakla skozi občino Ivančna Gorica.  

Oglejte si tudi