Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Spremenjen obratovalni čas Lekarne Ivančna Gorica, Lekarniška podružnica v Zagradcu zaprta

Z namenom omejevanja širjenja okužb z novim koronavirusom v Lekarni Ljubljana izvajajo ukrepe, s katerimi želijo zaščititi tako svoje zaposlene kot stranke. S tem tednom so prilagodili obratovalne čase enot Lekarne Ljubljana.

V Lekarni Ljubljana sledijo navodilom in odredbam pristojnih organov Republike Slovenije (Ministrstvo za zdravje, Nacionalni inštitut za javno zdravje) glede preprečevanja okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2.

Ker je na prvem mestu skrb za vsesplošno zdravje naše družbe – tako njihovih zaposlenih kot njihovih strank, so že sprejeli sledeče preventivne ukrepe:

  • Vstop v enote Lekarne Ljubljana je mogoč le posamično. V primeru znakov okužbe dihal (kašelj, vročina, težko dihanje) obveščajo stranke, da ostanejo doma, v lekarno po zdravila pa naj pride druga zdrava oseba.
  • V skladu z Odredbo ministra za zdravje (Uradni list 22/2020) je izdaja zdravil za uporabo v humani medicini pri izvajalcih lekarniške dejavnosti omejena. Lekarna lahko izda:
  • o zdravilo na recept v količini, ki ustreza zdravljenju bolnika za obdobje enega meseca,
  • o zdravilo brez recepta v količini enega pakiranja na osebo.
  • Odredba velja do preklica (dokler ne preneha nevarnost širjenja bolezni COVID-19).
  • Do nadaljnjega so odpovedana vsa svetovanja ob meritvah in meritve v lekarnah (npr. glukoza v krvi, holesterol, venski pretok, osteoporoza, težave s prostato, nega kože in drugo).

Glede na trenutne razmere sprejemajo še dodatne ukrepe in prilagajajo obratovalne čase posameznih enot Lekarne Ljubljana.

Občane Ivančne Gorice obveščajo, da so s tem tednom prilagodili obratovalni čas:

  • Lekarna Ivančna Gorica do nadaljnjega obratuje od ponedeljka do petka od 7.30 do 18. ure in ob sobotah od 8. do 13. ure.
  • Lekarniška podružnica Zagradec pa že od 16. marca do nadaljnjega ne obratuje. Najbližja enota Lekarne Ljubljana je v Ivančni Gorici.


Za vsako posamezno enoto lahko javnost do ažuriranih podatkov glede obratovanja dostopa preko spletne strani: https://www.lekarnaljubljana.si/poslovalnice. Stranke lahko informacije dobijo tudi preko Klicnega centra Lekarne Ljubljana, na tel. št.:
01 23 06 100.

S strani vlade RS pričakujemo dodatna navodila za delo v lekarnah. Ob nadaljnjem širjenju okužb z novim koronavirusom bomo obratovanje naših enot prilagajali.

Oglejte si tudi