Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Soba pobega navdušila osnovnošolce na Jurčičevem pohodu

Ob robu sobotnega 25. Jurčičevega pohoda je veliko pozornosti požela soba pobega, v prostorih Galerije Kresnička na Jurčičevi domačiji. Zaradi velikega zanimanja so namesto treh, organizirali kar štiri. Soba pobega z naslovom Vrata na dva kosa je bila zasnovana kot razred, v katerem je potekal pouk slovenskega jezika.

Pohodniki, predvsem starejši osnovnošolci, so prišli iz razreda le, če so rešili vrsto logično postavljenih nalog, poiskali oz. razrešili šifre, odklenili vse ključavnice, skrinje in sef, našli geslo za vstop v računalnik in podobno. Pri reševanju so si morali pomagati s knjigami, logiko in predvsem detektivskim razmišljanjem. Seveda so bili časovno omejeni, pri nalogah pa jim je preko walkie-talkieja pomagala nadzornica.

Tekmovalci so ob koncu pobega dobili kuverto, ki so jo lahko odprli šele doma. V njej so zapisane razlage šifer in še enkrat zbrano znanje o Jurčiču, ki so ga nevede in mimogrede pridobivali mladi detektivi. Avtorica sobe pobega je dipl. soc. ped. Nives Medved z ekipo knjižničarjev iz Ivančne Gorice.

Oglejte si tudi