Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Slovesna otvoritev projekta izgradnje nove gospodarske cone Škrjanče

V sredo, 25. septembra, je v neposredni bližini Ivančne Gorice potekala slovesna otvoritev dokončanega projekta izgradnje nove gospodarske cone Škrjanče.

Ideja za cono se je pred leti porodila domačinu in podjetniku Milanu Pušljarju iz Škrjanč, ki se že skoraj trideset let ukvarja z gradbeništvom, gradbeno mehanizacijo in avtoprevozništvom. Podjetje, ki danes šteje 40 zaposlenih, je opremljeno z vso ustrezno opremo in mehanizacijo za opravljanje vsakovrstnih gradbenih del. Začetki so se začeli leta 2012 z odkupom zemljišč. V sodelovanju z občino Ivančna Gorica in sprejetim občinskim prostorskim načrtom, se je zemljišče, na pobudo podjetnika, namenilo obrtnim dejavnostim. Danes se gospodarska cona razteza na površini 14 hektarov, ki je v celoti zasedena, v njem pa bo svojo dejavnost opravljalo 22 podjetij.

Po besedah Milana Pušljarja je cona umeščena v prostor z mislijo na prihodnost, saj z dobro povezanostjo in že zgrajeno infrastrukturo predstavlja osnovo za nadaljnji razvoj naše občine. »Povezava s cesto, bližnji dostop do železnice, neposredna bližina vseh potrebnih ustanov v kraju, dostop do novozgrajenega visoko napetostnega omrežja ustrezne moči ter že obstoječa infrastruktura občine Ivančna Gorica, kot sta bližina čistilne naprave in dovolj zmogljiv vodovod, nam omogočajo dober temelj za razvoj ter izziv za prihodnost. Vsi skupaj smo lahko ponosni na ta dosežek, ki je po vseh preverjanjih, pregledih in nadzorih inšpekcijskih služb, zgrajena za potrebe gospodarskega razvoja v želji, da bi s svojim delovanjem čim manj moteče vplivala na prebivalce.«

Izgradnja gospodarske cone je predstavljala velik izziv in veliko napora za realizacijo zahtevnega projekta tudi v administrativnem delu občine Ivančna Gorica, na čelu z županom Dušanom Strnadom. Slednji je na otvoritvi povedal, da se na Občini zavedajo in skušajo ustvarjati čim boljše pogoje podjetnikom, obrtnikom in tudi kmetom. »Seveda ni vse odvisno od nas, tam kjer pa lahko pomagamo, pa skušamo naš odzivni čas skrajšati. Delamo tudi na tem, da bi bila infrastruktura v občini čim boljša. Občina ima ugodno lego med avtocestnima povezavi med Ljubljano in Novim mestom ter bogato zgodovino«, je še povedal. V nadaljevanju je župan podjetniku Pušljarju v znak zahvale ter za izjemen doprinos k razvoju gospodarstva v občini izročil spominski kovanec Prijetno domače.

Številne zbrane podjetnike in goste iz sosednjih občin je nagovoril tudi poslanec v Državnem zboru Janez Janša. Slednji je še posebej poudaril, da je ustvarjanje novih delovnih mest najboljši način za izboljšanje socialne politike. »To kar omogoča višjo kakovost življenja in boljše počutje se dejansko rojeva v podjetništvu. Vsako novo delovno mesto je velika pridobitev za posameznika in skupnost«, je povedal Janša ter dodal: »Vsem, ki boste v tej coni ustvarjali dodano vrednost, želim čim boljše poslovne rezultate, zaposlenim pa čim večje plače«.

V imenu predstavnikov podjetnikov, ki so lastniki zemljišč v novi gospodarski coni, je zbrane nagovoril predstavnik podjetja Topp. d.o.o., Jože Kenda. Poleg omenjenega podjetja so lastniki zemljišč v coni še naslednja podjetja: Anton Perko s.p., Avtoprevozništvo Avguštin Finec s.p., Bomax d.o.o., Caroliner Zajec Avtoservis d.o.o., Cementni izdelki Gorec d.o.o., Fines d.o.o., Franci Meglen s.p., Janez Kocjančič s.p., K&K Agro-Trade d.o.o., Kip d.o.o., LDC d.o.o., Lespatex d.o.o., Logo energija d.o.o., Mizarstvo Marko Trunkelj s.p., Najcom, Nataša Dežman s.p., Kris, Kristjan Ogrin s.p., Senčila Tomaž Oven s.p., Transport Rok Milič s.p., Vitox Hočevar d.o.o. in Robert Žugič s.p..

Vsekakor zgrajena gospodarska cona, poleg že nekaterih v občini, predstavlja velik potencial za gospodarski razvoj občine Ivančna Gorica ter izziv za prihodnost v dobro širše družbene skupnosti, kar je temeljno izhodišče za vse ostale potrebe in želje v vsakdanjem življenju.

Oglejte si tudi