Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Predstavljamo še jaslice iz župnijske cerkve v Ivančni Gorici

Vrata župnijske cerkve sv. Jožefa v Ivančni Gorici je prijazno odprl tudi tamkajšnji župnik Jurij Zadnik, ki je uredništvu z veseljem razkazal župnijske jaslice.

Jaslice v župnijski cerkvi sv. Jožefa v Ivančni Gorici postavlja že uigrana ekipa, ki pa se ji pridno pridružujejo tudi novi, predvsem mladi soustvarjalci. Idejno zasnovo in mentorstvo sta tudi letos prevzela Andrej Hernec in Bojan Miklavčič. Za tehnične zadeve pa je, kot vedno, skrbel Lojze Miklavčič. Velike ivanške jaslice imajo letos slovenski pridih, na kar spominja podoba naših gora v ozadju ter makete hiš in gospodarskih poslopij, kakršne sicer lahko vidimo v naši okolici.

Jezus se želi roditi med nami, v našem kraju in v našem času. Tako središčno mesto Svete Družine poleg najbolj izpostavljene pozicije, poudari tudi prava osvetljenost. Tudi sicer so ivanške jaslice znane po preudarni in smiselni postavitvi. Najprej vsebinsko, saj je vsa pozornost usmerjena v rojstvo, česar ne zmoti niti obilen pretok slapu ob strani, ne detajli iz vsakdanjega življenja, s katerimi se je moč povsem poistovetiti. Človek se v vsakem trenutku zaveda, da je pred upodobitvijo božične skrivnosti.

Postavitev celotne kompozicije upošteva tudi vse zakonitosti perspektive, figurice pa so izbrano postavljene in osvetljene tako, da vsaka pride do svojega izraza.

Jaslice, v cerkvi na hribčku Ivančne Gorice, si lahko ogledate vse do svečnice, 2. februarja 2018.

Oglejte si tudi