Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
2°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Pred nami je jubilejni 25. pohod po Jurčičevi poti

Se sprašujete kam bi se podali prvo soboto v marcu? Tudi letos vabljeni na jubilejni 25. Pohod po Jurčičevi poti, ki bo potekal v soboto, 3. marca 2018, s pričetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore.

Zamisel o Jurčičevi poti, ki pohodnike popelje od Višnje Gore do Muljave, se je prvič porodila ob 150. obletnici rojstva prvega slovenskega romanopisca, Josipa Jurčiča. Dežela, po kateri je vandral Jurčičev literarni junak Deseti brat, vsako leto na prvo soboto v marcu povabi pohodnike na 15 kilometrov dolgo pot, na kateri se udeležencem predstavita čudovita naravna in bogata kulturna dediščina destinacije Prijetno domače – občina Ivančna Gorica.

Pohodnikom je Jurčičeva pot na voljo v krajši in daljši izvedenki. Krajša pohodnike pripelje od Višnje Gore neposredno na Muljavo, daljša pa iz vasi Oslica do Znojil in nato do Krke ter nazaj na cilj na Muljavi. Dolžina daljše trase Jurčičevega pohoda je skupno 23 kilometrov.

Jubilejni 25. pohod po Jurčičevi poti bo potekal v soboto, 3. marca 2018 od 7. ure naprej. Letošnja osrednja tema pohoda bo Jurčičevo literarno delo z naslovom Deseti brat. Gre za prvi slovenski roman in tako eno temeljnih del slovenske književnosti. Da pa bomo Desetega brata kar najbolj približali pohodnikom, bodo tekom pohoda potekale različne zabavne in izobraževalne literarne aktivnosti za katere verjamemo, da bodo naredile pohod le še bolj prijeten.

Več informacij:

Zavod Prijetno domače
W: www.prijetnodomace.si/pohod-po-jurcicevi-poti/;
E: turizem@ivancna-gorica.si
T: 041/437-382

Planinsko društvo Polž

W: http://polz.blog.siol.net
E: pd.polz@gmail.com
T: 041/746-825; 041/751-238

Oglejte si tudi