Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Poziv Štaba Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica glede preprečevanja širjenja okužb z virusom Covid-19

V tem tednu se je ponovno sestala ožja sestava Štaba Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica, na sestanku pa so sodelovali tudi župan Dušan Strnad in nekateri sodelavci iz občinske uprave.
Poveljnik Štaba CZ Jože Kozinc

je predstavil aktualne razmere povezane z novim korona virusom na območju občine Ivančna Gorica. Trenutno je situacija še pod nadzorom, vendar velja skrajna previdnost in upoštevanje predpisanih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb. Skupaj z županom Dušanom Strnadom sta v nadaljevanju predstavila ukrepe za preprečevanje širjenja okužb, ki so sprejeti na državnem nivoju. Od 19. 9. 2020 velja Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Vlada RS je z odlokom določila obvezno uporabo zaščitne maske ali druge ustrezne oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih kot tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra. Od 21. septembra je v veljavi tudi odlok, ki dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti v gostinskih in nastanitvenih obratih od 6. do 22.30 ure.

Zaradi ponovnega porasta širjenja okužb v zadnji dneh v državi Štab CZ in Občina Ivančna Gorica predlagata organizatorjem javnih prireditev oziroma drugih druženj v občini Ivančna Gorica, da temeljito razmislijo o nujnosti njihove izvedbe v času povečane nevarnosti za širjenje okužbe z virusom Covid-19. V primeru ocene, da izvedba prireditve ali druženja ni nujna, naj prireditev bodisi odpovejo bodisi prestavijo na kasnejši čas ali pa naj jih izvedejo na drugačen način (preko spletnih orodij).

Prav tako vse občanke in občane pozivata k upoštevanju vseh predpisanih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb. Izkušnje kažejo, da lahko širjenje bolezni preprečimo oziroma omejimo samo s skupnimi močmi.

Oglejte si tudi