Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Osma čebelarska maša v Stični

Na prvo adventno nedeljo je v stiški baziliki Žalostne Matere Božje potekala že osma čebelarska maša, posvečena zavetniku čebelarjev Svetemu Ambrožu. Mašo je skupaj s somaševalci vodil opat Maksimilijan File. S svojo prisotnostjo so nas razveselili župan Dušan Strnad s soprogo ter številni čebelarji iz sosednjih društev. Praporščaki pa so s svojo udeležbo dogodek naredili še slovesnejši!

Pri maši so se spomnili vseh pokojnih čebelarjev ter se zahvalili za vse dobro v preteklem letu. Kljub skromni čebelarski letini so za nami številni čebelarski dogodki, na katere smo upravičeno ponosni. Tukaj velja omeniti praznovanje svetovnega dneva čebel, praznovanje 140. obletnice vpisa kranjske čebele v register medonosnih čebel in dogajanje na področju čebelarstva v Višnji Gori. Prav tako se za naslednje leto načrtuje v naši občini mednarodno srečanje mladih čebelarjev iz približno štiridesetih držav vsega sveta, ki bo potekalo v sodelovanju Čebelarske zveze Slovenije, občine Ivančna Gorica in stiškega samostana.

Kot vidimo je več kot dovolj razlogov za hvaležnost, pa tudi, da vse sedanje in prihodnje dogodke priporočimo Bogu in izročimo v Božje roke.

Po maši so čebelarji za vse farane pripravili pogostitev ob sladkih medenih dobrotah.

Naj medi!

Fotogalerija >>

Zapisala: Petra Peunik Okorn, ČD Stična

Oglejte si tudi