Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Ivančna Gorica

V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Ivančna Gorica se je v soboto, 17. februarja 2018, odvijal redni letni občni zbor. Na zboru je bilo predstavljeno delo društva v letu 2017 ter načrti v letu 2018. Izvedli so tudi volitve vodstva in organov društva.

Iz poročila predsednika Pavla Finca in poročil ostalih članov društva je bilo razvidno, da je bilo minulo leto za ivanške gasilce aktivno na vseh področjih. Poleg javne gasilske službe so opravili številne operativne naloge, največ dela pa so vložili v nadgradnjo in rekonstrukcijo gasilskega doma. Izvedli so že 24. tradicionalno gasilsko tekmovanje za pokal Krajevne skupnosti Ivančna Gorica in gasilsko veselico. V mesecu požarne varnosti meseca oktobra so organizirali dan odprtih vrat in imeli društveno vajo. Odlične rezultate so dosegle tekmovalne ekipe v pokalnem tekmovanju Gasilske zveze Slovenije in na tekmovanju Fire Combat. V letu 2017 so medse sprejeli 15 novih članov in posredovali na 16 intervencijah. Po besedah predsednika je kot najpomembnejši projekt, v obdobju 2018 – 2023, za društvo zaključiti rekonstrukcijo in nadzidavo doma z večnamensko dvorano. Prva faza rekonstrukcije in nadzidave je bila opravljena že v prvi polovici minulega leta. Po izgradnji bo društvo pridobilo prostore za nemoteno delo v društvu ter prostora za tekmovalne skupine in mladino. Prav tako so povečali prostore v garaži, kjer so parkirana gasilska vozila.

Na občnem zboru je bil za petletno vodenje društva izvoljen dosedanji predsednik Pavel Finc. Za novega poveljnika društva pa je bil imenovan Rafael Radelj mlajši. Radelj je po 25 letih poveljevanja nadomestil Marjana Kneza, za katerim je preko 400 posredovanj na intervencijah. Knez se je vsem prisotnim gasilcem zahvalil za dolgoletno sodelovanje, nasledniku pa zaželel vse dobro pri opravljanju pomembnega in odgovornega dela.

Častni predsednik GZ Ivančna Gorica Lojze Ljubič

je zdaj že nekdanjemu poveljniku Marjanu Knezu in tajniku Avguštinu Zaletelu izročil spominska kipca za dolgoletno delo v društvu in gasilske zveze Ivančna Gorica. Zbrane pa je ob tej priložnosti nagovoril tudi župan Dušan Strnad. Med drugim je vsem gasilcem izrekel pohvalo in se jim zahvalil za plemenito delo, ki ga opravljajo.

Po pregledu opravljenega dela so podelili še napredovanja in odlikovanja ter priznanja za dolgoletno delo v društvu. Zaključili pa so z ogledom gasilskih prostorov.

Oglejte si tudi