Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Novo vodstvo Čebelarskega društva Stična

V soboto, 18. januarja 2020, je v prostorih Gasilskega doma v Stični potekal občni zbor ČD Stična. Zbrala se je večina članov, saj je bilo to srečanje namenjeno tudi izvolitvi novega predsednika društva.

Dosedanji predsednik društva, Alojz Janežič, tajnica društva, Joži Pevec in blagajničarka, Beti Čoš, so predstavili svoja poročila. V preteklem letu so izpeljali veliko več od prvotno zastavljenega načrta. Med najbolj odmevnimi dogodki je zagotovo marčevska Čebelarska ulica, številni obiski gostov v Čebelnjaku kranjske čebele v Višnji Gori, praznovanje 140. obletnice vpisa kranjske čebele v register medonosnih čebel meseca novembra, strokovna ekskurzija na Koroško ter odlično delovanje čebelarskega krožka v PŠ Višnja Gora.

Veliko so si zastavili tudi za letošnje leto. Med večje izzive zagotovo spada ustanovitev čebelarskega krožka na matični šoli OŠ Stična in postavitev učnega čebelnjaka ob njej. Pripravljajo se na Mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev, ki bo meseca julija potekalo v Stični in v Ivančni Gorici. Letošnji občni zbor si bodo zapomnili tudi po zamenjavi vodstva društva. Po 9 letih je svoj mandat namreč zaključil Alojz Janežič, ki je za svojega naslednika predlagal lani izvoljenega podpredsednika, Antona Kastelica. Vsi prisotni so novega predsednika potrdili z dvigom rok.

Z obiskom na občnem zboru so zbrane s svojo prisotnostjo počastili direktorica Zavoda Prijetno domače, Maja Lampret, ki je predstavila potek del in načrte občine Ivančna Gorica za nastajajočo Hišo kranjske čebele v Višnji Gori ter potek priprav na Mednarodno tekmovanje mladih čebelarjev. Tomaž Marolt, član UO na ČZS ter predsednika sosednjih društev Marjan Volaj (ČD Krka in Zagradec) in Tomaž Trontelj (ČD Grosuplje) pa so pohvalili delo stiških čebelarjev ter jim zaželeli vse dobro v bodoče.

Podelili so priznanja za 30., 40. in 50 - letno delo v društvu, odlikovanja Petra Pavla Glavarja III. stopnje in odlikovanje Antona Janše II. stopnje, medse pa sprejeli tudi nekaj novih članov.

Naj medi!

Zapisala: Petra Peunik Okorn

Oglejte si tudi