Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Na stiške odre se je vrnil festival kulture in umetnosti

Po dveh letih koronskega premora se je minuli vikend ponovno na stiške odre vrnil Festival Stična. Slovesna otvoritev festivala je potekala v soboto, 19. 11. 2022, v prostorih Muzeja krščanstva na Slovenskem. Otvoritev je spremljala razstava likovnih del domače umetnice Dore Plantarič, gostje pa so lahko prisluhnili mladi zasedbi jazz trio J. J. A.

Svet kolažev mlade stiške umetnice Dore Plantarič so nastajala med letoma 2020 in 2022. Umetnica fotografije, ujete na papir, osvobaja in jim podarja novo življenjsko dobo. Njeni kolaži vzbujajo nostalgične občutke, istočasno pa z njimi raziskuje dimenzionalno preskakovanje med plastmi papirja združenega v celoto. S svojo kreativnostjo se kritično dotika družbenih problematik, vendar to spretno prekriva z elegantnim občutkom za estetiko.

Čestitkam ob ponovni organizaciji 21. Festivala Stična, ki Stično in Občino Ivančna Gorica popelje tudi izven meja, se je pridružil tudi župan Dušan Strnad. Zbranim je zaželel obilo užitkov ob gledanju umetnin, organizatorjem pa uspešno izpeljavo 21. izvedbe Festivala Stična. Prisotne sta nagovorila še direktorica Muzeja krščanstva na Slovenskem Nataša Polajnar Frelih in podpredsednik Kulturnega društva Stična, Marko Grabljevec.

Podrobnejši program Festivala Stična si lahko ogledate TUKAJ.

Oglejte si tudi