Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Na Miklavževo obdarili nagrajence družinskega Lego tekmovanja

V knjižnici Ivančna Gorica so že drugo sezono organizirali družinsko tekmovanje v sestavljanju najboljših lego pravljic in zgodbic. S projektom spodbujajo družinsko druženje ob knjigah in ročnem delu.

Začeli so med krompirjevimi počitnicami in končali pred praznikom »Ta veseli dan kulture«. Letos so zabeležili enega izdelovalca več kot lani. Vseh skupaj je tekmovalo osemnajst, s tem, da so letos po motivih oz. kadrih nastali tudi trije videoposnetki, kar je res prijetno presenečenje. Brez težav so se zato lahko odločili za tri prva mesta, to so družine Vrhovec, Podkrižnik in Jereb. Vodstvo knjižnice se za izdelke in sodelovanje zahvaljuje prav vsem tekmovalcem.


LEGO KAPICAPrizorišča za Lego Rdečo kapico so izdelovali v družini Vrhovec in sicer Ulrich, Sigrund, Dietrich, Heinrich in Gabrijel. Nabavili so Disneyeve figurice, vse ostalo pa prepustili domišljiji in dobremu poznavanju klasične pravljice bratov Grimm. Prizorišča boste ob ogledu prepoznali, babičina hiša, gozd, pogovor volka z Rdečo kapico, lovca s pravo puško… Ob ogledu videofilma se zavrti kultna pesem Debbie Harry – Blondie, tokrat v mračni, gotičarski preobleki, besedilo tudi odrasle zagotovo vrne v mladost in pomrmravanje »One way or another, Im, gonna found you, I'm gonna get you…), torej:«Dobim te na ta ali oni način, našel te bom in dobil (v kremplje). Pravljica tako za otroke in starše oživlja in ne »štedi« z arhetipsko močjo. Čestitamo, Vrhovčevi!


ŠTORKLJA IVANKAPrizorišča oz. kadre za zgodbico o štorklji Ivanki so sestavljali Rene, Maja in Boštjan Podkrižnik. Lego tekmovalci so lahko tekmovali s pravljico iz knjig ali domišljijskimi zgodbami. Očitno je ivanška štorklja bila prava spodbuda. Zgodba je sestavljena kot bi bila pri gnezdu vse leto skrita kamera. Vidimo, kako za gnezdo poskrbijo gasilci, kako se vanj naselita štorklja in štrk in kako štorklje dobijo otroka. Simpatična zgodbica je opremljena s podnapisi oz. tekstom kot prava slikanica. Bravo, Podkrižnikovi!


DEČEK IN HIŠANik, Žiga, Jurij, Ana Marija in Matej Jereb pa so člani družine, ki je Lego kocke sestavljala po novejši knjigi oz. slikanici. Gre za slikanico brez besed avtorice Maje Kastelic. Slikanica že sama po sebi spodbuja domišljijo, saj morajo »bralci« tekst pripovedovati sproti, pri izdelavi iz Lego kock pa so to značilnost lahko zašilili še bolj. Da so delo vzeli zares, še posebej kaže prizor, ki so ga posneli ponoči, poglejte to profesionalno osvetlitev. Jerebovi, kapo dol!

Oglejte si tudi