Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Kultura doma – Kako narišemo strip

Tokrat se v naši rubriki »Kultura doma – povezani na daljavo« predstavlja ilustrator in animator Dejan Kralj. Najraje ustvarja digitalne ilustracije. Navdušil nas bo s svojo animacijo Kako narišemo strip.
Dejan Kralj

je sodoben in prodoren vizualni ustvarjalec iz Šentvida pri Stični. Deluje virtualno na spletu in je vpet v različne aktualne umetniške tokove. V vseh izrazih in tehnikah, ki jih uporablja za realizacije svojih idej in konceptov, je inovativen, prepričljiv, humoren in iskriv. Njegova dela so komentarji na konkretna dogajanja v družbi, inteligentni uvidi v strukturo današnjega sveta in oddaljen pogled na globalne in lokalne vsebine, ki so del današnje realnosti.

Dejan riše od kar pomni. S tem se kot pravi, najlažje izraža. Proces ustvarjanja zanj nikoli ni dolgočasen, saj se majhne »napake« na koncu izkažejo za najboljše poteze. Sam meni, da je najbolj pomembno, da si ustvarjalen in da delaš tisto, kar se ti zdi prav. Drugače hitro postaneš posnemovalec in delo ne prinaša užitka ne tebi, ne ostalim.
»Dejan Kralj. Po izobrazbi profesor likovne umetnosti, po poklicu ilustrator, animator in grafični oblikovalec, po duši pa astronavt.«

Rubrika »Kultura doma-povezani na daljavo« nastaja v sodelovanju Občine Ivančna Gorica, JSKD OI Ivančna Gorica in ZKD občine Ivančna Gorica.

Oglejte si tudi