Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
13°C
TOR.
25°C
12°C
Oceni objavo

Karierni dan na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica

V torek, 7. januarja 2020, je na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica potekal t. i. Karierni dan. Prireditev, ki letos poteka pod geslom »Prihodnost je lokalna«, je po 31 srednjih šolah po vsej Sloveniji že peto leto zaporedoma izvedel Zavod Nefiks.

Organizatorji s tem projektom želijo srednješolce spodbuditi k razmisleku ne le o tem, kateri poklic želijo opravljati, pač pa tudi, kje bodo iskali svojo bodočo zaposlitev. Nefiks karierni dan je podprla Skupnost občin Slovenije. Povabilu šol in Zavoda Nefiks pa se je odzvalo 20 slovenskih županov, ki so se z dijaki pogovarjali v kontekstu priložnosti za mlade o razvojnih strategijah njihovih občin. Dijakom ivanške srednje šole se je v pogovorni uri pridružil župan Dušan Strnad.

Zbrane dijake četrtih letnikov je uvodoma na prireditvi pozdravil ravnatelj šole Milan Jevnikar, z županom Dušanom Strnadom pa sta se pogovarjala dijaka Petra in Ibro. Uvodoma se je župan predstavil, nato pa spregovoril o svoji izobrazbi ter o tem kako pravzaprav postaneš župan. V drugem delu sta dijaka spraševala o županovih prvih zaposlitvah, možnostih zaposlovanja mladih v današnjem času ter o najbolj iskanih poklicih v lokalnem okolju. Poudaril je tudi, da je na občini ustanovil županov podjetniški kolegij, kjer si nekajkrat letno izmenjujejo primere dobrih praks ter rešujejo težave, s katerimi se srečujejo podjetniki. Ob zaključku je vse prisotne dijake povabil k vključevanju v mladinske organizacije občine, saj je prihodnost občine Ivančna Gorica v njihovih rokah.

Oglejte si tudi