Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Enostavno do potrdila o cepljenju, testiranju in prebolevnosti

Občina Ivančna Gorica se je na pobudo Vlade RS vključila v pomoč pri izvajanju postopkov za pridobivanje Digitalnega zelenega potrdila o cepljenju, testiranju in prebolevnosti COVID-19.
Uslužbenci občinske uprave Občine Ivančna Gorica

od začetka junija na cepilnem mestu ZD Ivančna Gorica sprejemajo vloge za pridobitev mobilne identitete smsPASS, s katero boste pridobili dostop do portala zVem. Portal zVem omogoča vpogled v lastno zdravstveno evidenco, iz katere si lahko sami pridobite in shranite potrdilo o cepljenju proti COVID-19 oziroma potrdilo o prebolevnosti, izvedenih testiranjih ipd. Vlogo za pridobitev smsPASS lahko oddate na cepilnem mestu Zdravstvenega doma Ivančna Gorica, v času izvajanja cepljenja.

Mobilno identiteto smsPASS potrebuje izključno posameznik, ki še nima urejenega digitalnega potrdila (kot so: SIGEN-CA, Posta@CA, AC NLB, Halcom CA). To pomeni, da v kolikor posameznik že ima digitalno potrdilo, ki ga uporablja v okviru službe, ta ne potrebuje posebne mobilne identitete smsPASS, saj z uporabo že obstoječega digitalnega potrdila lahko dostopa do portala zVem preko računalnika. Digitalno potrdilo je namreč dodeljeno na osebo in ne v okviru institucije v kateri je posameznik zaposlen.

Postopek prijaveVlogo za pridobitev smsPASS bo posameznik izpolnil v cepilnem centru. Prijavna služba bo posameznika identificirala na podlagi osebnega dokumenta. Ob oddaji vloge bo posameznik prejel potrdilo o oddaji vloge, kjer bodo podane informacije o nadaljnjem poteku pridobitve smsPASS.

Postopek za posameznika, ki nima digitalnega potrdila:

  • Oddaja vloge na cepilnem centru (izvede prijavna služba)
  • Izdaja potrdila o oddaji vloge (izvede prijavna služba)
  • Registracija v portal Si-PASS: https://sicas.gov.si/shibboleth-sp/about.html (izvede posameznik sam)
  • Registracija v portal zVEM: https://zvem.ezdrav.si/domov (izvede posameznik sam)

Osebe mlajše od 15 let in opravilno nesposobne osebe niso upravičene do pridobitve mobilne identitete smsPASS.

Oglejte si tudi