Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo v latinskoameriških plesih pod sloganom Prijetno domače

Minulo nedeljo se je na parketu športne dvorane Osnovne šole Stična v Ivančni Gorici odvijalo državno prvenstvo v latinskoameriških plesih. Plesna zveza Slovenije nadaljuje tradicijo zadnjih let, da prvenstva seli po Sloveniji, in tokrat je bila po besedah organizatorja na vrsti »Prijetno domača Ivančna Gorica«. Javnosti se je predstavilo 52 plesnih parov iz petih slovenskih klubov, podeljenih pa je bilo osem nazivov novih državnih prvakov.

Na parket sta po polfinalnem delu najprej stopila predsednik sekcije za standardne in latinskoameriške plese Herman Tomažič in podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole. Slednji je v nagovoru izrekel dobrodošlico obiskovalcem, plesnim parom pa zaželel čim boljšo uvrstitev. Ob zaključku pa je skupaj z Ambasadorjem občine Ivančna Gorica Primožem Jeraličem podelil priznanja najboljšim.

V finalnem delu sta najprej nastopila dva para v kategoriji para ples, kjer sta zmagala aktualna državna prvaka v standardu, Roman Maček in Martina Smodiš. Roman je bil tudi edini plesalec prvenstva, ki se je okitil z dvojno zmago. Z Marjetko Friedl je namreč zmagal tudi v kategoriji seniorji 2. V kategoriji mlajši pionirji sta zmagala aktualna prvaka v standardu, Oskar Preložnik in Gabrijela Šarec. Med pionirji sta zmagala Tian Pintarič in Kaja Katona, med mlajšimi mladinci Enej Eržen in Tara Por, med mladinci Žan Ravnikar in Zara Avsec, med starejšimi mladinci Matic Vučina in Tosia Robar Žerak, v članski konkurenci pa sta se na zmagovalno stopničko zavihtela Jure Bergant in Milana Chekanova. Kot edini profesionalni par pa sta se naslova veselila zakonca Miša in Svetlana Cigoj.

Ker je bilo nedeljsko popoldne v znamenju plesa se je s svojo plesno točko predstavila tudi ivanška Plesna šola Guapa, katero vodi, prav tako Ambasadorka občine, Maja Zrilič.


Oglejte si tudi