Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Dobrodošlica za kolesarja Matjaža Goloba tudi v Ivančni Gorici

Podžupan Tomaž Smole je v nedeljo popoldan pred občinsko stavbo v Ivančni Gorici sprejel novomeškega kolesarja Matjaža Goloba, ki je v sklopu projekta »Kolesarimo za celiakijo« v 14 dneh prekolesaril Slovenijo in obiskal vseh 212 občin.

Golob je svoje kolesarjenje namenil osveščanju o celiakiji in izzivih bolnikov s celiakijo pri vsakdanjem življenju brez glutena. Svojo pot po slovenskih občinah je sicer začel 5. avgusta, zaključek projekta pa je bil prav v nedeljo, 18. avgusta, v Novem mestu.

Med kratkim postankom je pobudnik projekta skupaj s spremljevalcema podžupanu zaupal, da je tudi v ivanški občini nekaj bolnikov s celiakijo. Med drugimi v Ivančni Gorici živi tudi avtorica prve knjige, vezane na celiakijo »Življenje brez glutena«, Suzana Kranjec.

Po stisku rok je podžupan Smole kolesarju iskreno čestital za to plemenito dejanje in mu zaželel srečno pot ter uspešno dokončanje zastavljenega projekta.

Več informacij o projektu in o sami bolezni je dosegljivih tudi na www.celiac.si ali www.facebook.com/celiakija.si/ ali www.facebook.com/events/2359073014358154/.

Oglejte si tudi