Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Dela na objektu bodoče Hiše kranjske čebele in središča inovativnih tehnologij v polnem teku

Gradbena dela prenove objekta stare šole v Višnji Gori v Hišo kranjske čebele intenzivno potekajo že vse od konca meseca junija. Gre za objekt, ki bo izrednega pomena tako za našo občino na področju čebelarskega turizma kot tudi za protokolarne obiske in promocijo naše države. Prav tako, bo podjetniški inkubator omogočal dostop malim in srednje velikim podjetjem ter uporabo visokih tehnologij za razvoj snovanje trženje in promocijo svojih produktov.

Podpisana pogodba med Občino Ivančna Gorica in izvajalskim podjetjem GPI Tehnika d.o.o. zajema gradbeno obrtniška in instalacijska dela celotnega objekta s statično sanacijo, novo medetažno ploščo in v celoti novim delno zastekljenim ostrešjem. Na objektu trenutno, kljub slabšim vremenskim razmeram, dela potekajo po zastavljenem terminskem času. Izvajalec opravlja večja gradbeno rušitvena dela, ki zajemajo odstranitev obstoječih oken, vrat, dotrajane strehe, tlakov ter medetažne konstrukcije.

Dela na objektu nekdanje stare šole sta si v tem tednu ogledala župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole. Skupaj z vodjem gradbišča sta si starodavno mestece Višnje Gore ogledala kar iz vrha ostrešja bodoče Hiše kranjske čebele. Tu je predvidene nastanitvene zmogljivosti z moduli za dve osebi, v obliki šestkotnih celic v čebeljem stilu, v njem pa bo lahko prenočilo do 40 gostov. V pritličju bo večnamenska dvorana za izobraževanje, podjetniške delavnice in srečanja. Zraven pa digitalni laboratorij z visokotehnološko opremo, kjer bodo lahko podjetniki preizkušali inovativne in kreativne rešitve. Manjkal ne bo tudi turistično informacijski center in lokal za osvežitev. V prvem nadstropju pa bodo prostori namenjeni demonstraciji uporabe visokih tehnologij na primeru predstavitve kranjske čebele, namenjeni podjetnikom in tudi obiskovalcem.

Oglejte si tudi