Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Brezplačne prevoze PROSTOFER še izvajamo, a z določenimi omejitvami

Zavod Zlata mreža sporoča, da so se glede na celotno situacijo v povezavi z virusom COVID-19 odločili, da brezplačne prevoze PROSTOFER še naprej izvajajo, a pod posebnimi pogoji in z določenimi omejitvami:
  • Prevozi se izvajajo samo za nujne primere (npr. do zdravnika).
  • Prevozi se opravijo samo v primeru, da je oseba popolnoma zdrava oz. brez vseh bolezenskih znakov.
  • Prevozi se izvajajo samo znotraj občine (v primeru, da gre za nujen prevoz zunaj občine, pa uporabnik potrebuje dokazilo, npr. napotnico od zdravnika).

Za ozaveščenost uporabnikov glede vseh omejitev poskrbijo že v klicnem centru, saj uporabnika ob vsakem klicu vprašajo, ali je prevoz res nujen ali pa ga je mogoče preložiti. Če se izkaže, da je prevoz nujen, pa sledijo vsi ukrepi, ki so jih uvedli za preprečevanje širjenja okužb – torej, da v primeru slabega počutja oz. bolezenskih znakov okuženosti prevoza ne priporočajo oz. ga zavrnejo.

V Zlati mreži upajo, da bodo tak način dela lahko ohranjali čim dlje časa, saj se zavedajo, da starejši pomoč potrebujejo kljub epidemiji. V primeru zapiranja javnega prometa pa bo verjetno treba začasno prekiniti tudi brezplačne prevoze PROSTOFER, a bodo o tem predhodno obvestili.

Oglejte si tudi