Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Anton Posavec v Las Vegasu prejel veliko mednarodno priznanje

Naš občan Anton Posavec je v Las Vegasu postal prejemnik velikega mednarodnega priznanja ITLS. ITLS (International Trauma Life Support) je neprofitna strokovna organizacija iz ZDA z več kot 100 podružnicami po celem svetu, ki skrbi za izobraževanje zdravstvenih delavcev (reševalci in zdravniki), zaposlenih v predbolnišnični nujni medicinski pomoči s ciljem, izboljšati oskrbo ter zmanjšati smrtnost poškodovanih na terenu.

Nosilec licence v Sloveniji je Izobraževalni center Reševalne postaje UKC Ljubljana, ki že od leta 2010 skrbi, da so smernice ITLS-a pri obravnavi poškodovancev v predbolnišničnem okolju tudi v Sloveniji postale standard. Slovenska podružnica se imenuje ITLS Slovenija.

Vsako leto organizacija ITLS podeli tri nagrade:

- inštruktor leta (ITLS instructor of the year),
- strokovni vodja leta (ITLS medical director of the year) ter
- koordinator leta (ITLS Coordinator of the year).

Občasno podelijo še nagrado za ambasadorja ITLS ter ob posebnih priložnostih še posebne nagrade kot zahvalo posameznikom ali organizacijam, ki so več let delali za to organizacijo. Z vsemi nagradami, ki niso finančne ampak častne, skuša organizacija nagraditi svoje predstavnike po svetu, ki dobro delajo, jih vzpodbuditi. Praksa je, da tujci priznanja ne dobivajo pogosto.

Anton Posavec je prejemnik nagrade »Koordinator leta«, ki jo je prejel kot najboljši koordinator predstavništev ITLS na svetu v letošnjem letu.

Kot je bilo povedano na prireditvi si je Posavec nagrado zaslužil za vzorno vodenje slovenske podružnice ITLS ter aktivno sodelovanje v Evropskem regionalnem forumu, kjer je vodja programa za strokovno izmenjavo inštruktorjev v Evropi in letos (2019) tudi organizator rednega letnega srečanja (Foruma) evropskih predstavništev ITLS, ki je potekalo pri nas v Sloveniji od 22. do 24. septembra. Nagrajen je bil tudi za dve uspešni misiji in sicer v Ruski federaciji in Kazahstanu, kjer je zastopal ITLS kot delegat in nadzornik (»site visit«) pri dveh kandidatkah za novi podružnici. Obe podružnici sta uspešno prestali preizkus in sta danes samostojni podružnici organizacije ITLS.

Vsak vrh je majhen in Slovenci ne bi bili Slovenci, če tega vrha ne bi osvojili tudi mi oz. naš Anton Posavec. Predpostavljamo, da prejemniku priznanja to priznanje veliko pomeni, še posebej pa tistim, ki se izobražujejo pod njegovim vodstvom. Seveda je Anton Posavec le vrh oziroma ambasador dobro usposobljene ekipe v slovenskem predstavništvu ITLS. Tako v gasilstvu kot v celotnem sistemu ZiR posameznik ne more veliko narediti, lahko se pa veliko naredi ob predanem timskem delu, vse v cilju dobrih rezultatov ob nudenju pomoči sočloveku.

Anton Posavec je član društva PGD Stična in član Občinskega štaba Civilne zaščite Ivančna Gorica. Nagrajenec je ob podelitvi in ob prihodu domov povedal: »V čast mi je, da lahko delam z mnogimi sodelavci in prijatelji, ki so vrhunski kot strokovnjaki in kot ljudje. V taki ekipi ni nikoli nič težko in nemogoče. Vsem nam predstavlja ta nagrada veliko vzpodbudo za nadaljnje delo.«

Predstavniki Štaba civilne zaščite Ivančna Gorica in Gasilske zveze Ivančna Gorica, nagrajencu iskreno čestitajo. Čestitkam se pridružuje tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

Oglejte si tudi