Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

90 let Kristine Petrovčič iz Višnje Gore

Župan Dušan Strnad je obiskal Kristino Petrovčič iz Mestnega trga v Višnji Gori, ki je še pred novim letom dopolnila devetdeset let. Ob okroglem jubileju ji je zaželel še veliko zdravja in obilo prijetnih trenutkov v krogu svojih najbližjih.

Kristina Petrovčič, rojena Puš, se je rodila 28. decembra 1929, v Višnji Gori kot drugi otrok od štirih. V domači šoli je uspešno zaključila takratnih sedem razredov. Leta 1957 se je poročila z možem Ivanom, ki je pred šestimi leti umrl. Imela sta dva sinova. Kristina Petrovčič ima tudi 4 vnuke in 5 pravnukov. V hiši na Mestnem trgu živi sicer sama, zelo rada ima rože. Zaposlena je bila celotno pokojninsko dobo 35 let, prav toliko let je že upokojena.

Gospa je še vedno zelo bistra in prijetna sogovornica. Spremlja današnjo politično in gospodarsko dogajanje, še posebej jo zanima, kaj se bo v bližnji prihodnosti dogajalo v rodnem kraju. Spominja se številnih dogodkov iz pretekle zgodovine svojega rodnega mesta. Še posebno ima živ spomin na sovražnikovo bombardiranje Višnje Gore v septembru leta 1943, ko je bilo mrtvih osem someščanov.

Oglejte si tudi