Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

6. Tektonik ultra po Krožni poti Prijetno domače

Občina Ivančna Gorica je v sklopu nove vidne podobe Prijetno domače že leta 2011, vzpostavila sistem dvanajstih turistično informativnih točk, povezanih v Krožno pot Prijetno domače. Vse od takrat poteka v mesecu maju tridnevni pohod okrog občine Ivančna Gorica. Na več kot 100 kilometrov dolgo pot pa se zadnja leta, poleg pohodnikov, podajajo tudi kolesarji in tekači.

Tako se je med 19. in 21. januarjem 2018 v Šentvidu pri Stični odvijal že 6. tek po poteh občine Ivančna Gorica, poimenovan Tektonik ultra. Trasa je potekala po stezicah Krožne pešpoti Prijetno domače, ki povezuje 12 krajevnih skupnosti in je v celoti markirana ter se izogiba asfaltnim cestam.

Za tekače je bilo vsak dan na voljo več različnih dolžin. V treh etapah je bilo tako možno preteči posamezne odseke v skupni dolžini dobrih 60 km, najvztrajnejši pa so v dveh ali treh dneh premagali celotno traso oz. več kot 100 km. Ne gre za običajno tekaško prireditev, ampak tek v stilu večdnevnih samooskrbnih maratonov kar pomeni, da so za vso hrano in opremo poskrbeli udeleženci sami. Udeleženci so doživeli delček vzdušja, ki ga je moč doživeti na večdnevnih maratonih v džungli, Sahari in Aljaski.

Po besedah organizatorjev se vsako leto zbere več tekačev. Letošnjega se je udeležilo 44, od katerih so štirje končali vse tri etape v skupni dolžini 103 km. Več o posameznih etapah in doživetjih si lahko preberete na blogu Katje Kegl Vencelj, ki je bila tako v vlogi organizatorke (skupaj s Tonijem Vencljem), kot udeleženke.

Oglejte si tudi