Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

40 let cerkvenega zbora župnije Višnja Gora

V soboto, na praznik Gospodovega razglašenja, je v farni cerkvi sv. Tilna v Višnji Gori, potekal jubilejni koncert božičnih pesmi v izvedbi Cerkvenega mešanega pevskega zbora župnije Višnja Gora. Zbor je na ta dan proslavil 40-letnico delovanja pod vodstvom organista in zborovodje Milana Jevnikarja.

Cerkveni mešani pevski zbor je prvič javno nastopil z organistom Milanom Jevnikarjem pri polnočnici leta 1977. V vseh teh letih so stali ob strani in sodelovali kar s petimi višnjanskimi duhovniki. Naprej s Stankom Kastelicem, nato s Simonom Onušičem, Boštjanom Modicem, Janezom Mihelčičem in od lanskega poletja dalje s Slavkom Judežem.

V mešanem zboru je v štiridesetletnem obdobju sodelovalo preko 75 pevk in pevcev. Danes zbor šteje 18 članov. Vseh štirideset let pa je zboru zvestih še osem pevcev. Poleg zborovodje Milana Jevnikarja so to še: Marija Jevnikar, Ivica Zupančič, Mojca Kastelic, Anica Pirc, Albina Skubic, Jože Gorše, France Vozel in Branko Vozelj. Slednji so s strani župnika prejeli posebno priznanje za več kot 40-letno prepevanje v cerkvenem zboru. Naj še dodamo, da sta Marija Jevnikar in France Vozel pevca z nedaljšim pevskim stažem. V farni cerkvi prepevata že 70 let!

Na koncertu božičnih pesmi je zbrane nagovoril tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. V nagovoru se je pevcem zahvalil za več desetletno lepšanje in bogatenje cerkvenih bogoslužij v župniji Višnja Gora, kot tudi izven nje. V znak zahvale je Mešanemu cerkvenemu pevskemu zboru Župnije Višnja Gora podelil spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače. V imenu pevcev se je zborovodji Jevnikarju zahvalil Miha Slapničar.

Koncert so v prezbiteriju obogatili člani otroškega pevskega zbora, ki ga vodita Maja Garbas in Maja Škufca.

Fotogalerija >>

Oglejte si tudi