Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Začela se je rušitev objektov podjetja Traig v Ivančni Gorici, ki svojo dejavnost seli na novo lokacijo

Podjetje TRAIG d.d., Ivančna Gorica je bilo ustanovljeno leta 1990 kot pravni naslednik Avtoprevoza iz leta 1958. Podjetje ima več deset letno tradicijo delovanja na področju transportnih storitev. V lastniško strukturo podjetja Traig d.d. je z mesecem julijem 2019 vstopilo podjetje Kobal Transporti d.o.o.. S tem datumom je bil imenovan novi predsednik uprave družbe g. Dušan Kobal.

Na območju podjetja Traig, ki leži v samem centru Ivančne Gorice, so se v teh dneh začela rušitvena dela poslovnih prostorov in servisne delavnice. O razlogih za rušitev smo za spletno stran občine povprašali direktorja podjetja Kobal Transporti g. Dušana Kobala, ki nam je zaupal naslednje: »Stavbno zemljišče v lasti družbe Traig d.d. se pripravlja za prodajo. Poslovna dejavnost družbe Traig se ohranja in širi ter seli na poslovno enoto v Ljubljano, kjer imajo sedež vsa podjetja skupine Kobal. S tem bo družba Traig pridobila boljšo izhodiščno tržno pozicijo, mnogo pozitivnih učinkov pa se v prihodnosti kaže na ravni celotnega poslovanja podjetja.«

Na vprašanje in številne govorice, da naj bi tu v prihodnosti zrasel eden od večjih trgovskih verig pa je g. Kobal zatrdil, da dogovor o prodaji zemljišča še poteka in ni zaključen. V kolikor pride do dogovora, bodo občani o tem obveščeni naknadno. Povedal je še, da bo rušitev objektov zaključena do konca meseca aprila.


Oglejte si tudi