Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Višnjanski fantje že deset let na glasbeni sceni

V Podružnični šoli Višnja Gora se je minulo soboto pelo in veselilo, saj so člani Vokalne skupine Višnjanski fantje pripravili jubilejni koncert ob 10-letnici delovanja. Koncerta sta se tudi tokrat udeležila župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole.

V nabito polni avli hrama učenosti so Višnjanski fantje glasbeni večer poimenovali kar z naslovom »Vse najboljše«. Ob svojem praznovanju so za letošnji koncert izbrali repertoar vseh najboljših pesmi v teh letih delovanja. Od slovenskih narodnih in popevk pa vse do dalmatinskih pesmi.

Moška pevska zasedba vse od leta 2009 deluje v okviru Kulturno umetniškega društva Janez Cigler iz Višnje Gore, že od samega začetka pa jo vodi zborovodkinja Maja Zajec. Premierno se je zbor javnosti predstavil februarja leta 2010 na krajevni prireditvi ob kulturnem prazniku. Od takrat naprej se je njihova glasbena pot počasi vzpenjala in vrstili so se številni nastopi. Danes se fantje s svojimi napevi udeležujejo številnih prireditev v domačem kraju, občini in širše.

Vsako leto pripravijo samostojni koncert, ki ga popestrijo z glasbenimi gosti. Tokrat se jim je na koncertu pridružila Ženska vokalna skupina Cluster, ki deluje v okviru Kulturnega društva Rak Rakek pod vodstvom zborovodkinje, pianistke in skladateljice Jelke Bajec Mikuletič. Dekleta so poleg izvrstnega vokala fante presenetila s posebnim darilom in jim zaželela veliko veselja do petja še naprej.

Čestitke za desetletno prehojeno pot je vokalni skupini v imenu občine Ivančna Gorica zaželel tudi župan Dušan Strnad. Povedal je, da je za Višnjo Goro prav posebno leto, saj se jubileji kar vrstijo. »Dvajset let so praznovali konjarji, 90 let turistično društvo, pa 20 let nova višnjanska šola in danes še Višnjanski fantje. Ob jubileju vam želim, da bi kultura v Višnji Gori tudi zaradi vašega ubranega petja živela še naprej.« Ob zaključku je zboru za deseto obletnico podelil spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače.

Za prijeten zaključek koncerta so se skupini na odru pridružili še nekateri bivši člani, ob rojstnodnevni torti pa je pevcem za 10 let zapelo še občinstvo. Praznovanje se je ob pogostitvi in druženju nadaljevalo še pozno v noč.

Ob tej priložnosti se Višnjanski fantje zahvaljujejo za vso podporo Občini Ivančna Gorica, Krajevni skupnosti Višnja Gora, domačim društvom, šoli in ostalim organizacijam, s katerimi lepo sodelujejo. Zahvala velja tudi posameznikom, zaslužnim za napredovanje njihove pevske poti, med temi pa najbolj Robertu Kohku za začasno vodenje zbora.

Naj še naprej zveni vse najboljše.

Fotogalerija >>

Oglejte si tudi