Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

V ŽIVO: Sklepni del tridnevnega pohoda po Krožni pešpoti Prijeto domače

Za nami je že osmi pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače, ki je potekal od petka, 30. septembra, do nedelje, 2. oktobra. V vseh treh dneh se je pohoda udeležilo preko 100 pohodnikov, dnevno pa se je številka gibala med 40 in 50 pohodnikov. Na tradicionalnem zaključku na Lavričevi koči na Gradišču so bila podeljena priznanja in besede zahvale vsem zaslužnim, ki so prispevali svoj kamenček pri izvedbi že osme izvedbe pohoda okrog občine.

Pohodnikom se je tokrat na zaključku pridružil tudi župan Dušan Strnad, ki je v družbi direktorice Zavoda Prijetno domače Maje Lampret, podelil priznanja 24 pohodnikom, ki so v treh dneh prehodili vseh dvanajst krajevnih skupnosti, oziroma zbrali vseh dvanajst žigov na info točkah. Župan je čestital še vsem ostalim, naj si bo to pohodnik, ki se je pridružil ob poti in vsem posameznikom, društvom, krajevnim skupnostim,…, ki so pohodnike gostoljubno sprejeli ob poti. Zahvala je namenil Gorniškemu klubu Limberk, Planinskemu društvu Polž Višnja Gora in Planinskemu društvu Šentvid pri Stični za lepo urejeno traso poti.

Naj za zaključek omenimo še najbolj vztrajne pohodnike na 8. pohod po Krožni poti Prijetno domače, to so: Ana in Tone Turk, Slavka in Anton Fortuna, Majda in Polde Sadar, Jožica in Rado Kralj, Karmen Koželj Trček in  Martin Trček, Tjaša Kralj, Marta Ceglar, Ivanka Fortuna, Angela Mandelj, Anton Zupančič, Andrej Hernec, Avguštin Rus, Anton Vencelj, Janez Golf, Alojz Šinkovec, Boštjan Medvešek, Miran Slana, Jože Gregorič, in Janez Mežan.

Posebno priznanje – nahrbtnik Prijetno domače, za petič prehojeno pot okrog občine, sta prejela Ivanka Fortuna in Anton Zupančič.

Oglejte si tudi