Logo MojaObčina.si
DANES
5°C
4°C
JUTRI
6°C
4°C
10393

Uspešno izpeljan 2. Ivankin tek v Ivančni Gorici

V sklopu dneva slovenskega športa in Evropskega tedna športa je pri amfiteatru Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica potekal 2. Ivankin tek. Športno rekreativno prireditev sta pripravila Občina Ivančna Gorica in Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica. 

Pri prireditvi, ki je bil tudi velik organizacijski zalogaj, je sodeloval tudi domačin in ultramaratonec Toni Vencelj, ki je poskrbel tudi za trasiranje poti od šolskega centra do Stične in nazaj. Več kot 130 tekačev vseh starostnih kategorij se je najprej podalo na 12 km in 5 km dolgo pot, za tem pa so sledili še starti mlajših tekmovalcev na 1,5 km, 1000 m, 600 m, 300 m in 100 m. Krajših razdalj so se udeležili predvsem osnovnošolski otroci iz Osnovne šole Stična in OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, nekaj predšolskih otrok in člani športnih klubov iz občine Ivančna Gorica.

Absolutna zmagovalca na najdaljši poti sta postala Šuligoj Klemen (4Endurance) in domačinka Katja Kegl Vencelj (ŠK Tektonik). Zmagovalca na 5 km dolgi poti pa sta postala Miklič Benjamin in Zupančič Mateja. V imenu organizatorjev je zbrane nagovoril podžupan Tomaž Smole ter najboljšim podelil pokale in medalje.

Vsak tekač je prejel tudi spominsko majico in startno številko ter malico iz srednješolske kuhinje. Za varnost udeležencev ob poti so ves čas skrbeli člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica in redarji Medobčinskega redarstva skupne občinske uprave 5G. Prisotni so se lahko ustavili ob stojnici Zdravstvenega doma Ivančna Gorica ali se »okrepčali« z domačim pivom Stezičar podjetnika Tonija Venclja.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi