Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

SVITOV DOGODEK v Ivančni Gorici

Center za krepitev zdravja Ivančna Gorica vabi na SVITOV DOGODEK, ki bo v sredo, 16. oktobra 2019

, in sicer v velikem povezovalnem hodniku zdravstvenega doma Ivančna Gorica – 1. nadstropje od 9. do 13. ure. Na dogodku bodo spregovorili o preventivnem Programu Svitu, ki je namenjen preprečevanju in zgodnjemu odkrivanju raka na debelem črevesu in danki. Ob 11. in 11.30 uri bo Mateja Plut Švigelj, dr. med., spec. družinske medicine predstavila potek kolonoskopije in odgovorila na vsa vaša vprašanja.

Zdravstveni delavci vas bodo informirali o delovanju debelega črevesa, najpogostejših bolezenskih sprememb, doseganje prepoznavnosti programa ter motivirali za vključitev v program Svit. Slednji vključuje moške in ženske v starosti od 50 do 74 let. Sodelovanje v Programu Svit je modra odločitev, ki vam ali vašim bližnjim lahko reši življenje.

Ta dan bodo predstavili tudi programa DORA (državni presejalni program za odkrivanje raka dojke) in ZORA (preventivni program za odkrivanje predrakavih in zgodnjih rakavih sprememb na materničnem vratu). Obiskovalci si boste lahko brezplačno izmerili krvni tlak in krvni sladkor ter videli dobro in domačo prehrano za krepitev zdravja.

Verjamemo, da se boste udeležili Svitovega dogodka v velikem številu, saj bo to ponovna priložnost, da razmislimo o svojem zdravju.

Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi