Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Skoraj dva milijona evrov za asfaltiranje cest za prihodnji dve leti

V mesecu februarju sta župan Dušan Strnad in direktor podjetja Mapri Proasfalt d.o.o. Marko Božič podpisala pogodbo za asfaltiranje cest v letih 2021 in 2022. Vrednost dvoletne pogodbe znaša 1.800.846,38 EUR z DDV.

Predmet pogodbe je asfaltiranje cest (občinskih in krajevnih) in drugih površin v občini Ivančna Gorica v letih 2021 in 2022. Pogodba zajema dela kot so: priprava spodnjega ustroja cest, priprava-dobava in vgradnja asfaltnih mešanic na cestah in drugih površinah v občini, izgradnja odvodnjavanja, sanacija cest z asfalti, priprava finega planuma pred asfaltiranjem, izvedba cestnih zapor zaradi investicijsko-vzdrževalnih del in drugih del, ki so potrebna za varno delo pri izvajanju pogodbenih obveznosti.

Asfalterska dela po občini se bodo začela takoj, ko bodo pogoji in vremenske razmere to dovoljevale. Župan Strnad je ob podpisu povedal, da so cestne povezave kot neke vrste ogledala kraja in občine, zato Občina vsakoletno namenja obnovi cest kar precejšen delež sredstev v proračunu. Povedal je še, da je ivanška občina med večjimi slovenskimi občini po površini, zato se več sto kilometrov lokalnih cest ureja postopoma.

Oglejte si tudi