Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

S pevci Moškega pevskega zbora Dob vandrali po Sloveniji

Člani Moškega pevskega zbora Dob so minulo nedeljo pripravili sedmi samostojni koncert. V avli Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični so pevci pod vodstvom zborovodje Žige Jernejčiča pripravili tematsko obarvan večer, ki so ga poimenovali »Sem vandral po Sloveniji«.

Pevci so s pesmijo številne obiskovalce, med katerimi se je povabilu odzval tudi podžupan Tomaž Smole, popeljali po prelepi naši domovini. Vandranje so začeli v največji slovenski pokrajini na Štajerskem, od tu jih je pot vodila do prekmurske gibanice, do čarov in lepot Gorenjske. S poslušalci so odpotovali v deželo pršuta in terana na Primorsko, k Zelenemu Juriju v Belo Krajino, h kralju Matjažu na Koroško ter z vandranjem zaključili doma, v deželi cvička na Dolenjskem. Popotovanje po Sloveniji je popestril tudi Aljaž Mlakar, član Gledališke skupine PLiN iz Čateža pod Zaplazom, ki je občinstvo s komičnimi vložki večkrat nasmejal do solz.

Na letošnjem koncertu so se pevcem iz Doba pridružili tudi gostje in sicer članice Ženskega pevskega zbora Harmonija, ki delujejo v okviru Kulturnega društva Harmonija iz Ivančne Gorice. Koncert so še dodatno popestrili mladi glasbeniki na harmoniki, pod vodstvom domačinke Klavdije Ceglar.

Po uradnem delu koncerta je sledila pogostitev ob kozarčku rujnega in prigrizkov, ki so jo pripravile soproge pevcev in članice Kulturno športnega društva Dob – papirčkarice. Koncert je z lepo vezno besedo in verzi povezovala Melita Hočevar Bregar.

Oglejte si tudi