Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Pri Jurčiču doma so se zbrali Zlati bralci

V četrtek, 12. maja je Jurčičeva domačija na Muljavi gostila Zlate bralce iz občin Ivančna Gorica, Dobrepolje in Grosuplje, mentorje bralne značke, knjižničarje, ravnatelje, člana KD Josip Jurčič Muljava Danijela Zupančiča, direktorico Mestne knjižnice Grosuplje Urške Emeršič, direktorico Zavoda Prijetno domače Majo Lampret in podžupana Občine Ivančna Gorica Tomaža Smoleta.

V letošnjem šolskem letu je naziv Zlati bralec iz treh sosednjih občin osvojilo 116 učencev devetošolcev. To pomeni, da so vseh devet let šolanja radi brali, obiskovali knjižnico in uspešno zaključili tekmovanje za Bralno značko. Iz Osnovne šole Stična je knjižne nagrade prejelo 28 učencev, iz OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični 13 učencev, iz OŠ Zagradec 4 učenci, iz OŠ Louisa Adamiča 36 učencev, iz OŠ Brinje 22 učencev, iz OŠ Šmarje – Sap 11 učencev ter iz OŠ Dobrepolje 2 učenca.

Prisotne bralce je s spodbudnimi besedami nagovorili Danijel Zupančič, domačin in velik poznavalec rojaka Josipa Jurčiča. Učencem je v nagovoru orisal kako Muljavci doživljajo Jurčiča, obujajo njegove like in kaj vse se dogaja na njegovi domačiji že več desetletij.  

Podžupan Tomaž Smole je Zlatim bralcem položil na srce, naj ostane knjiga njihova zvesta prijateljica in učiteljica vse življenje ter jim zaželel uspešen zaključek šolskega leta. Vse čestitke prisotnim bralcem je zaželel tudi ravnatelj stiške šole Marjan Potokar.

Prireditev so z instrumentalnimi, pevsko in recitacijskimi točkami sooblikovali učenci iz omenjenih šol.

Oglejte si tudi